TV Serie : Cilla

Afgelopen Zondag heb ik de drie afleveringen gezien van de serie Cilla. Deze serie wordt in Nederland uitgezonden door NPO. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Sheridan Smith als Cilla Black, Aneurin Barnard als Bobby Willis, John Henshaw als John White, Kent Riley als Kenny, Melanie Hill als Big Cilla, Ed Stoppard als Brian Epstein en Andrew Schofield als Robert Willis Sr..

Liverpool, 1960. De jonge Priscilla ‘Cilla’ White (Sheridan Smith) werkt als typiste, maar haar hart ligt bij het zingen. Uiteindelijk zal ze bekend worden met nummer 1-hits zoals “You’re my world”, “Anyone who had a heart” en “You’ve lost that lovin’ feelin'”.

Cilla

Cilla

Ik vind dit een hele goede serie. In de eerste plaats omdat het redelijk authentieke autobiografische serie is en in de tweede plaats omdat prachtig in beeld gebracht is hoe de muziek business in de jaren 60 in Liverpool werkte. Met hele goede muziek en zang is dit wel een serie die zich, wat mij betreft, behoorllijk onderscheid van andere series over muzikanten.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...