TV Serie : De Ridder

Afgelopen Dinsdag heb ik twee afleveringen gezien van de serie De Ridder. Deze serie wordt in Nederland uitgezonden door AVROTROS. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Clara Cleymans als Helena De Ridder, Dahlia Pessemiers als Zohra El Zarkaoui, Michael Pas als Yves Bracke, Michael Vergauwen als Manu Coppens, Lynn Van Royen als Cleo De Ridder, Dirk van Dijck als Boudewijn Van Der Zeypen en Lucas Van den Eynde als Jan Ravenakkers.

In de serie draait het om Helena De Ridder (Clara Cleymans). Zij is advocate maar gooit het roer om en wordt openbaar aanklager. De procureur maakt zich daar zorgen over. Geeft ze haar goedbetaalde baan daadwerkelijk op om de maatschappij te dienen, zoals ze zelf beweert, of is ze eigenlijk bezig met een persoonlijke kruistocht? De serie speelt zich af op de rechtbank van Gent. In elke aflevering zien we een nieuw dossier, vanaf de aanklacht via de behandeling door de rechtbank tot de uitspraak, gezien vanuit het oogpunt van het Openbaar Ministerie.

De Ridder

De Ridder

Ik vind dit, net zoals Suits, een hele goede serie over advocaten. De serie heeft een lekkere vaart, maar laat wel heel goed zien waar het in de hedendaagse advocatuur om gaat.

Met hele scherpe dialogen in de rechtszaal en toch ook wel veel tijd voor persoonlijke omstandigheden is het uitgekiende mix en kijkt de serie heerlijk lekker weg. Ook de manier waarop de menselijkheid van de diverse advocaten weergegeven wordt is, in mijn ogen, zeer goed uitgevoerd.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...