TV Serie : Agent Carter

Ik heb van de week de eerste vier afleveringen gezien van de serie Agent Carter. Deze serie bij KPN ondemand te bekijken. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Hayley Atwell als Peggy Carter, James D’Arcy als Edwin Jarvis, Enver Gjokaj als Daniel Sousa, Chad Michael Murray als Jack Thompson, Wynn Everett als Whitney Frost, Reggie Austin als Jason Wilkes en Bridget Regan als Dottie Underwood.

De serie speelt in 1946, na de gebeurtenissen uit Captain America: The First Avenger. Peggy Carter (Hayley Atwell), nu lid van het net opgerichte Strategic Scientific Reserve, spant samen met Howard Stark en diens butler Edwin Jarvis (James D’Arcy) om de kwaadaardige Russische organisatie Leviathan te bestrijden, welke wereldwijd dodelijke wapens verkoopt aan de hoogste bieder en Howard hiervan de schuld geeft. Tijdens haar onderzoek, wat ze in het geheim moet uitvoeren omdat de SSR eigenlijk opdracht heeft Stark te arresteren, vind Peggy de gestolen wapens terug, bezoekt onder andere Rusland, en komt in conflict met een tweetal Russische spionnen: de hypnotiseur Johann Fennhoff en een vrouwelijke spionne die zich voordoet als een Amerikaanse genaamd Dottie Underwood (Bridget Regan). Leviathan slaat echter terug en schakelt een aantal SSR agenten uit, waaronder agent Dooley, hoofd van de SSR. Uiteindelijk komt het ware plan van Leviathan aan het licht. Fennhoff wil een gifgas genaamd Midnight Oil, welke tijdens de oorlog door Stark per ongeluk werd uitgevonden en tot de gruwelijke dood van een groep Russische soldaten heeft geleid, stelen en hiermee een aanslag plegen op New York City. Peggy en haar collega’s kunnen dit in de laatste aflevering ternauwernood voorkomen.

TV Serie : Agent Carter

TV Serie : Agent Carter

Na het zien van de serie Agents of S.H.I.E.L.D., moest ik wel de serie Agent Carter gaan zien. Net zoals Agents of S.H.I.E.L.D., is Agent Carter onderdeel van het Marvel Cinematic Universe en pas tijdens het onderzoek voor dit blogje is mij nu heel veel duidelijk geworden. Veel Marvel Comics zijn verfilmd als film of als tv serie. Hierbij maakt het niet heel uit of je alles in de goede volgorde bekijkt, maar naar mate je meer ziet, wil je ook steeds meer alles zien. Dus ik weet nu al dat ik ook op zoek ga naar de vele films en nog een paar series om te gaan bekijken.

Agent Carter is briljant gemaakt. Het speelt in 1946 en dat is duidelijk aan de auto’s, de communicatie apparatuur, de wapens, alles … Geweldig verhaal en nog veel beter in beeld gebracht. Ik kan ook niet wachten voor ik de overige afleveringen kan bekijken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...