Cabaret : De Partizanen – Serieus Lachen

Ik ben gisteravond met Danielle naar het debuutprogramma “Serieus Lachen” geweest. Dit debuutprogramma werd door De Partizanen gespeeld in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer.

Het debuutprogramma van De Partizanen, daar moet je bij zijn. Waarom? Omdat ze in 2013 de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival wonnen met een aaneenschakeling van absurdistische teksten en sketches. En omdat de jury hen omschreef als een sympathiek en brutaal duo dat droogkomisch en met groot gevoel voor taal onze tijdgeest belicht.

De Partizanen

De Partizanen

Nadat Danielle en ik De Partizanen ook al gezien hadden in de Finalistentour van het Leids Cabaret Festival 2013, twijfelden wij geen moment toen wij in mei 2014 deze voorstelling in de gids voor het Stadstheater seizoen 2014-2015 zagen staan en hebben deze dan ook direct gereserveerd. Wij hebben geen speet gekregen van deze keuze.

Wat kan ik zeggen over dit debuutprogramma van De Partizanen? In een uur en een kwartier wervelen ze door een grote hoeveelheid van sketches, absurde teksten en typetjes heen zodat het je als toeschouwer bijna duizelt. Ze zijn ook actueel, maar hebben ook een eigen stijl die vrij lastig te omschrijven valt. Eigenlijk ben je gewoon de hele tijd aan het lachen, zelfs als ze heel serieus verdriet hebben over een keuze gemaakt door het publiek.

De Partizanen is een cabaretduo waar ik in de toekomst nog veel van ga verwachten.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...