Compagnia Zappalà Danza – Liederduett

Gisteravond heb ik de dansvoorstelling Liederduett gezien. Deze voorstelling werd gedanst door de Compagnia Zappalà Danza in het Theater aan het Spui te Den Haag.

Deze dansvoorstelling wordt uitgevoerd in het kader van het Korzo CaDance Festival 2019.

Compagnia Zappalà Danza is een gerenommeerd Italiaans dansgezelschap dat voor deze imponerende dansvoorstelling uitgaat van een tijdloos Bijbelverhaal. Kaïn en Abel zijn de twee figuren die centraal staan in Liederduett, dat is opgebouwd uit elektronische muziek, een piano waarop Schubert wordt gespeeld, vier dansers en een countertenor. In twee delen wordt het verhaal van de twee broers verteld door middel van zang, muziek en dans. Choreograaf Robert Zappalà verbindt deze oervertelling aan actuele ontwikkelingen zoals burgeroorlogen en massamigratie. Enerzijds is er het geweld en de dood, maar daartegenover staat ook de belofte op verbroedering en liefde. Elementen die door de louterende kracht van dans prachtig worden verbeeld. Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek.

Compagnia Zappalà Danza - Liederduett

Compagnia Zappalà Danza – Liederduett

Deze dansvoorstelling heb ik gevonden omdat ik lid ben van We Are Public, een heel fraai platform voor cultuuroptimisten.

Ik vond dit een hele goede dansvoorstelling. De twee delen zijn echt goed te onderscheiden van elkaar. De choreografie is zeer goed bedacht en wordt erg goed gedanst door de dansers. Ook het gebruik van moderne muziek in het eerste deel en piano en zang in het tweede deel is erg goed uitgevoerd.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...