Concert : Aurora Orchestra speelt Mozart en Beethoven

Gisteravond ben ik met Danielle naar het concert Mozart en Beethoven geweest. Dit concert werd gespeeld door het Aurora Orchestra onder leiding van Nicholas Collon en met Imogen Cooper op de piano. Het concert werd gespeeld in de Grote Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam.

Voor de pauze
Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791)
uit ‘Balletmuziek uit Idomeneo, re di Creta, KV 366’ (1781)
Chaconne
Pas seul

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791)
Pianoconcert nr. 25 in C., KV 503 (1786)
Allegro meastoso
Andante
Allegro

Na de pauze
Ludwig van Beethoven (1770 – 1827)
Vijfde symfonie in c, op. 67 (1804 – 1808)
Allegro con brio
Andante con moto
Allegro
Finale : Allegro

Aurora Orchestra

Aurora Orchestra

Wij vonden dit een heel goed concert.

De twee stukken voor de pauze waren erg goed en gaven een heel goed beeld van wat het Aurora Orchestra allemaal kan. In het eerste stuk speelde het orkest erg goed en gaven ze ook blijk van heel veel dynamiek in de muziek. In het tweede stuk speelde ook Imogen Cooper mee en wat kan die dame goed piano spelen zeg. Ze kreeg uiteindelijk een lange staande ovatie en kwam zeker drie keer terug om het publiek te bedanken.

Na de pauze begon Nicholas Collon met een hele fraaie uitleg over de vijfde symfonie en hoe Ludwig van Beethoven bepaalde keuzes gemaakt had en waarom. Het Aurora Orchestra speelde dan ook hele kleine stukjes ter ondersteuning en uitleg. Daarna werd het stuk zelf gespeeld en dat was werkelijk waar absoluut fantastisch. Het begon er al mee dat het orkest het stuk volledig uit het hoofd speelde. Maar wat een dynamiek kan het orkest maken door deze variatie. Hele grote hulde voor de dirigent en het orkest.

Ik weet nu al eigenlijk zeker dat als het Aurora Orchestra nog een keer naar Nederland komt, wij weer aanwezig zullen zijn.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...