Concert : Dina Ivanova – Koffieconcert

Gisterochtend ben ik met Danielle naar een koffieconcert geweest. Dit concert werd gegeven door Dina Ivanova in de kleine zaal van Stadstheater te Zoetermeer.

Dina Ivanova - Koffieconcert

Dina Ivanova – Koffieconcert

De Russische pianiste Dina Ivanova begon op vierjarige leeftijd met pianolessen bij haar moeder en studeerde later aan de Centrale Muziekschool en het Tsjaikovski Conservatorium, beide in Moskou.

Ze won prijzen op diverse concoursen en soleerde onder meer bij de Thüringer Philharmonie en het Israel Symphony Orchestra. Ze won prijzen in verschillende concoursen, waaronder de tweede prijs op het Liszt Concours in Weimar, de tweede prijs op het Ricardo Viñes Concours in Spanje, een Honorary Mention Award op het Paderewski Concours in Polen, en de Artist Recognition Award op het International Keyboard Festival in New York. Ze ontving ook een Junior Jury-prijs op het Busoni-pianoconcours in Bolzano (2021). In 2017 won ze de derde prijs van het Liszt Concours in Utrecht. Ze wordt geprezen vanwege haar grote verbeeldingskracht en haar poëtische spel. Ook haar spel met violiste Merel Vercammen, met wie ze twee albums opnam, kreeg veel lof bij publiek en pers. “Violist Merel Vercammen en pianist Dina Ivanova spelen jaloersmakend goed” kopte de Volkskrant nog in mei 2021.

Het programma:

  • Edward Grieg – Piano Sonata, Op. 7 Claude
  • Claude Debussy – Estampes
  • Robert Schumann – Carnaval, Op. 9
Dina Ivanova - Koffieconcert

Dina Ivanova – Koffieconcert

Wat is Dina Ivanova toch een goede pianiste. Ze speelt met heel veel gevoel en dat zie je. Tussen de verschillende stukken door zie je ook dat ze het gevoel van het gespeelde stuk moet afleggen en dan kruipt ze in het gevoel van het nog te spelen stuk. En wat een techniek heeft ze en gebruikt ze. Fantastisch gewoon.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...