Concert : Merel Vercammen & Dina Ivanova – The Boulanger Legacy

Gisteren zijn Danielle en ik naar het concert Merel Vercammen & Dina Ivanova geweest.
Dit concert werd gegeven door Merel Vercammen en Dina Ivanova in het kader van de Noorderkerkconcerten in de Noorderkerk te Amsterdam.

Merel Vercammen heeft de afgelopen jaren de concert podia veroverd met prachtige muziek en flitsende presentaties. Ze heeft veel lof gekregen over haar cd The Zoo waarop ze op klassieke muziek improviseerde. Samen met duo partner pianiste Dina Ivanova bracht zij een nieuwe cd uit rondom de invloedrijkste vrouw in de twintigste-eeuwse muziekgeschiedenis: Nadia Boulanger. Ontelbare componisten kwamen naar Parijs om les van haar te krijgen, van Aaron Copland tot Philip Glass, allemaal lieten ze zich kneden door de strenge maar open geest van Boulanger. ‘The Boulanger Legacy’ is een album gewijd aan haar artistieke erfenis. Vanmiddag in de Noorderkerk een programma rondom Lili en Nadia Boulanger, twee zussen die een unieke en bijzonder grote invloed hebben gehad op de muziek van de 20e eeuw, en wiens invloed vandaag de dag nog zichtbaar is.

Concert : Merel Vercammen & Dina Ivanova - The Boulanger Legacy

Concert : Merel Vercammen & Dina Ivanova – The Boulanger Legacy

Programma

Lili Boulanger (1893 – 1918)
Two pieces :
Nocturne
Cortège

Grazyna Bacewicz (1909 – 1969)
Sonate No.3 voor viool en piano
Allegro moderato
Adagio
Scherzo. Vivo
Finale. Andante

Lili Boulanger (1893 – 1918)
D’un matin de printemps

Nadia Boulanger (1887 – 1979)
Uit : Three pieces
Modéré

Leonard Bernstein (1918 – 1990)
Sonate voor viool en piano
Moderato Assai
Variations on Movement I

Astor Piazzolla (1921 – 1992)
Le Grand Tango
arr. Sofia Gubaidulina

Wat een goed concert was dit. Het begon al met de locatie … Wat is de Noorderkerk een fraaie locatie voor klassieke concerten. Niet alleen als kerk, maar ook als podium met een perfecte akoestiek.

Dan het samenspel tussen Merel Vercammen en Dina Ivanova dat gewoon weg fantastisch is. Beide dames halen het beste in elkaar naar boven en dat is te horen ook.

Dan het programma … Wat een geweldige muziek om naar te mogen luisteren. De Franse invloed is in alle stukken goed te horen, maar wat mooi, wat fraai.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...