Concert : Tigre Blanco – Radio Blanco

Gisteravond ben ik naar het concert “Radio Blanco” geweest. Dit concert werd uitgevoerd door Tigre Blanco in de grote zaal van het Stadstheater te Zoetermeer.

Gekluisterd aan de radio volg je de man die zijn ziel verkoopt aan DJ Carlos van Radio Blanco. Alles voor zijn hoogste doel: gehoord worden, zendtijd en eeuwige roem. Maar hoe verder hij in de greep raakt van de mysterieuze Carlos, begint het te knagen… Is dit werkelijk wat hij wil? Maar dan is het al te laat.

Radio Blanco is een multimediaal hoorspel, een ‘bingewatch-waardige’ serie van muziek, verhalen en sferisch beeld. Met afleveringen die zich ontvouwen op meerdere (social media) kanalen. Eenmaal begonnen, kun je niet meer stoppen …

Concert : Tigre Blanco - Radio Blanco

Concert : Tigre Blanco – Radio Blanco

Ik vond dit een heel goed concert. De sfeer werd direct goed gezet door het decor en de opkomst van de band. De muziek is echt fantastisch goed. “Gipsy Soul Music”, zoals de band het zelf omschrijft, is denk ik wel de beste omschrijving. Een mooie mix van Cajon (percussie op een hele gave manier gespeeld door Hansz Deijnen), Bas (heel goed uitgevoerd door Martijn Maas), Gitaar (en zang fantastisch uitgevoerd door Quintijn Lohman) en Zang (fantastisch uitgevoerd door Katrien vd Camp) maken dit tot erg prettig in het gehoor liggende muziek, waar je ook nog van aan het denken gezet wordt. Zeker als de muziek, zoals in dit concert, onderdeel is van een verhaal dat verteld wordt.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...