Vakantie Spanje 2018

Samen met Danielle ben ik van Zondag 2 September 2018 tot en met Vrijdag 21 September 2018 op vakantie geweest naar Spanje. Naar het gebied Picos de Europa om precies te zijn.


Zondag 2 September 2018
Vandaag zijn wij vanuit Nederland met de auto vertrokken om via de A12, de N457, de A20, de A15, de A29, de A59 en de A4 België in te rijden. In België gingen wij via de A12, R2 en A14 uiteindelijk bij Lille de grens over en Frankrijk in. In Frankrijk reden wij via de A22, de N356, de A1 (Parijs), de A3, de A86, de A68, de A10 (Bordeaux), de N230, de A630, de A63 en de A660 om bij B & B Hotel Arcachon Juan Mestras de nacht door te brengen.


Maandag 3 September 2018
Vandaag zijn wij via de A660, de A63 (Bayonne) de grens overgestoken en reden wij Spanje in. In Spanje reden wij via de A8 (Saint Sebastian, Bilbao en Santander), de N261 (Panes, La Hermida, Potes), de CA 185 en de CA 885 om bij Camping La Viorna uit te komen, alwaar wij onze tent neergezet hebben en ‘s-avonds wat makkelijks gegeten hebben.


Dinsdag 4 September 2018
Vandaag zij wij in de ochtend naar Potes gegaan en hebben bij het Toeristen Bureau informatie opgehaald. Daarna hebben wij een kleine stadswandeling gewandeld. Tijdens deze wandeling hebben wij nog de toren met diverse tentoonstellingen en een fraaie kerk bezocht. Daarna hebben wij nog een drankje gedronken, boodschappen gedaan en op de camping brood gegeten en rustig aan gedaan.
Aan het einde van de middag zijn wij naar Monasterio de Santo Toribio de Liebana gewandeld. Dit klooster lag op ongeveer twee kilometer afstand van de camping en was nog in gebruik.

In het oude Potes staat ook nog dit mooie poortje.

In het oude Potes staat ook nog dit mooie poortje.


Woensdag 5 September 2018
Vanochtend hadden wij onweer en regen bij het ontbijt en zijn wij dus met de auto een rondrit gaan maken. Als eerste zijn wij naar het Casa de la Naturaleze Pesaguero gereden, alwaar wij een aardig beeld kregen van de natuur in de Picos de Europa. Daarna zijn wij naar het kerkje Santa Maria la Real de Piasca gereden, maar omdat deze gesloten was voor bezoek, zijn wij al snel doorgereden naar het kerkje Santa Maria de Lebana. Deze was open en was zeer fraai. Daarna zijn wij in het Visitor Centre Picos de Europa gaan kijken, alwaar met een mooie tentoonstelling veel informatie gegeven werd over Picos de Europa.

Dit is de entree van een kleine, maar zeer fraaie kerk.

Dit is de entree van een kleine, maar zeer fraaie kerk.

Na een lunch op de camping hebben wij wandeling 44 “Rundweg bei Brez” gewandeld uit het boekje “Picos de Europa”, uitgegeven door Rother Wandelgidsen. Deze wandeling startte in Brez en ging op een fraaie hoogte door hele fraaie bergen om een bergketentje heen. Wij hebben veel mooie uitzichten gehad tijdens deze wandeling.


Donderdag 6 September 2018
Vandaag hebben wij wandeling 46 “Rundweg von Potes uber den Picu Cutriales” gewandeld uit het boekje “Picos de Europa”. Deze wandeling startte in Potes en ging door twee fraaie dalletjes en ook nog door een drietal dorpjes heen. Onderweg hadden wij ook nog een mooi uitzicht op de Picu Cutriales.

Dit ziet er wel uit als een leuk pad, maar het was wel vergeven van de hondendrollen.

Dit ziet er wel uit als een leuk pad, maar het was wel vergeven van de hondendrollen.

‘s-Avonds zijn wij ter gelegenheid van ons 11-jarig huwelijksjubileum uit eten gegaan bij Asador Llorente in Potes. Dit is echt een voortreffelijk restaurant met hele vriedelijke bediening, maar nog veel belangrijker … Heel erg lekker eten voor een hele schappelijke prijs.


Vrijdag 7 September 2018
Vandaag hebben wij wandeling 37 “El Cable – Refugio de Aliva – Puertos de Aliva – Fuente De” gewandeld uit het boekje “Picos de Europa”. Deze wandeling startte in Fuente De waar wij met de kabelbaan omhoog gingen naar het uitzichtspunt El Cable. Vanaf daar ging de wandeling langzaam naar beneden en kwam langs veel mooie punten, onder andere Refugio de Aliva. Een hotel op een hele fraaie locatie. Uiteindelijk kwamen wij weer in Fuente De uit.

Een heel fraai uitzicht met ook een goede blik op het pad dat wij nog moesten wandelen.

Een heel fraai uitzicht met ook een goede blik op het pad dat wij nog moesten wandelen.


Zaterdag 8 September 2018
Vandaag hebben wij wandeling 38 “Torre de los Horcados Rojos” gewandeld uit het boekje “Picos de Europa”. Deze wandeling startte ook in Fuente De om ook met de kabelbaan omhoog te gaan naar het uitzichtspunt El Cable. Vanaf daar ging de wandeling onderaan hele hoge bergruggen eerst geleidelijk, maar later steil, omhoog naar de Torre de Los Horcados Rojos. Na daar genoten te hebben van het uitzicht, zijn wij de route weer terug gewandeld om ook weer met de kabelbaan naar Fuente De te gaan.

Uitzicht vanaf bijna het hoogste gedeelte van de wandeling.

Uitzicht vanaf bijna het hoogste gedeelte van de wandeling.


Zondag 9 September 2018
Vandaag hebben wij wandeling 33 “Auf der Ruta del Collado de Panderrueda” gewandeld uit het boekje “Picos de Europa”. Deze wandeling was rustig en ging door een heel fraai stukje bos. Het laatste gedeelte ging nog door een heel leuk dorpje. ‘s-Avonds zijn wij in Potes uit eten geweest bij Bodega Aguilar.

In dit gedeelte van de streek stonden heel veel van dit soort gebouwtjes. Overal ook een oude kar er onder.

In dit gedeelte van de streek stonden heel veel van dit soort gebouwtjes. Overal ook een oude kar er onder.


Maandag 10 September 2018
Vandaag hebben wij wandeling 43 “Rundweg bei Mogrovejo” gewandeld uit het boekje “Picos de Europa”. Deze wandeling ging omhoog en omlaag, maar had ook weer vele hele fraaie uitzichten.

Weer een leuk pad met weer een fraai uitzicht op de bergen.

Weer een leuk pad met weer een fraai uitzicht op de bergen.


Dinsdag 11 September 2018
Vandaag hebben wij wandeling 22 “Ruta del Cares” gewandeld uit het boekje “Picos de Europa”. Deze wandeling ging twaalf kilometer door een kloof heen, over een pad dat aangelegd is bij het aanleggen van een kanaal om schoon water door de kloof heen te krijgen. Gedurende de wandeling waren er een paar behoorlijk steile stukken omhoog, maar grotendeels ging de wandeling over het smalle pad door de kloof met als resultaat heel veel fraai uitzicht. Na de twaalf kilometer heen, hebben wij een paar boterhammen gegeten, waarna wij weer twaalf kilometer terug zijn gewandeld. Een wandeling van totaal vierentwintig kilometer, veel, maar wel heel erg mooi.

Uitzicht in de kloof, maar dit is ook heel erg fraai. Het te bewandelen pad is ook heel goed zichtbaar.

Uitzicht in de kloof, maar dit is ook heel erg fraai. Het te bewandelen pad is ook heel goed zichtbaar.


Woensdag 12 September 2018
Vandaag hebben wij wandeling 23 “Bulnes – El Castillo” gewandeld uit het boekje “Picos de Europa”. Deze wandeling begon op dezelfde parkeerplaats als de vorige wandeling, maar ging door een zij kloof naar het dorpje Bulnes heen. Vanaf Bulnes ging de wandeling verder naar het gehuchtje El Castillo. Vanaf El Castillo was het heel steil naar beneden, waarna wij besloten dat wij het laatste stuk niet weer door de zijn kloof gingen wandelen, maar namen wij de trein waarvoor het spoor in de rots als een tunnel was uitgehakt.

Ook het dal in, is het uitzicht erg mooi. In de diepte de brug waar wij later over wandelden.

Ook het dal in, is het uitzicht erg mooi. In de diepte de brug waar wij later over wandelden.


Donderdag 13 September 2018
Vandaag wilden wij het rustig aan doen en een grot bezoeken, maar omdat de grot die wij wilden bezoeken al helemaal gereserveerd was, hebben wij een kort bezoekje gebracht aan het Playa de la Griega. Een strand waarbij nog sporen van dinosaurussen te zien. Na een bezoek aan de grot El Soplao, welke ontdekt is doordat er vlakbij een mijn was, zijn wij doorgereden naar Comillias, waar wij het “El Capricho de Gaudi” bezocht hebben. Een zeer fraai huis, bedacht en gemaakt door Gaudi.

Bij El Capricho de Gaudi stond ook een hele fraaie toren.

Bij El Capricho de Gaudi stond ook een hele fraaie toren.


Vrijdag 14 September 2018
Vandaag hebben wij wandeling 47 “Santuario de la Virgen de la Luz” gewandeld uit het boekje “Picos de Europa”. Deze wandeling begon en eindigde in een heel klein dorpje. Halverwege kwam de wandeling lans het kerkje “Santuario de la Virgen de la Luz”. Ook vandaag weer hele fraaie uitzichten gezien.

We moesten er even voor wandelen, maar dan zagen wij deze mooie kerk.

We moesten er even voor wandelen, maar dan zagen wij deze mooie kerk.


Zaterdag 15 September 2018
Vandaag hebben wij wandeling 35 “Coriscao” gewandeld uit het boekje “Picos de Europa”. Dit was de enige wandeling die niet gemarkeerd was, maar in dit geval was dat niet erg. Het pad was duidelijk en ging over een flink aantal bergruggen naar de uiteindelijk top met heel uitzicht. Uitzicht over Picos de Europa en zelfs uitzicht op Fuente De.

Uitzicht op Fuente De en, als je goed kijkt iets voorbij het midden van de foto, het witte eindstation van de kabelbaan.

Uitzicht op Fuente De en, als je goed kijkt iets voorbij het midden van de foto, het witte eindstation van de kabelbaan.

‘s-Avonds zijn naar Potes gegaan, waar we Tapas gegeten hebben bij Los Gallegos. Daarna hebben wij nog wat gewandeld over de kermis en genoten van een bandje. Wij lagen er rond elf uur ‘s-avonds is, maar de Spanjaarden hebben nog gefeest tot ruim vijf uur ‘s-ochtends.


Zondag 16 September 2018
Vandaag hebben wij wandeling wandeling 45 “Pico Jano” gewandeld uit het boekje “Picos de Europa”. Dit was ook weer een hele fraaie wandeling, met halverwege de Pico Jano, een fraaie bergtop met heel mooi uitzicht. Alleen werd onze rust verstoord door heel veel vliegjes, dus heel lang hebben wij er niet van het uitzicht genoten.

Het uitzicht is erg fraai.

Het uitzicht is erg fraai.


Maandag 17 September 2018
Vandaag hebben wij wandeling 31 “Ermita de Corona” gewandeld uit het boekje “Picos de Europa”. Dit is een vrij korte wandeling, maar het bijzondere is dat deze aan het ene uiteinde van de kloof zit, die wij bezocht hebben op Dinsdag 11 September. Veel fraaie uitzichten, ook op de bewuste kloof, maken dit tot een hele leuke wandeling. Aan het einde van de wandeling kom je dan ook nog langs “Chorco de Los Lobos”, een door mensenhanden gemaakte wolvenval. Heel fraai om te zien.

Mooi huisjes, uitzicht over de bergen. Wat een luxe is dat wandelen eigenlijk!

Mooi huisjes, uitzicht over de bergen. Wat een luxe is dat wandelen eigenlijk!


Dinsdag 18 September 2018
Vandaag hebben wij wandeling 49 “Macizo de Andara und Refugio Caseton de Andara” gewandeld uit het boekje “Picos de Europa”. Dit is een hele fraaie wandeling die hoog begint om halverwege nog wat hoger bij de ingang van een oude mijn uit te komen. Daarna gaat de wandeling weer rustig naar beneden om het laatste stuk weer even stevig te stijgen. Hele fraaie uitzichten onderweg gezien en heel mooi weer maakten deze wandeling tot een plezier.

Het pad kwam langs een oude mijn ingang.

Het pad kwam langs een oude mijn ingang.


Woensdag 19 September 2018
Vandaag hebben wij al wat opgeruimd en zijn wij gaan winkelen in Potes. Na de lunch voor de tent zijn wij nog wat gaan zwemmen om de dag af te sluiten bij ons favoriete restaurant in Potes : Asador Llorente. Het was weer een geweldige vakantie.


Donderdag 20 September 2018
Vandaag hebben wij na het ontbijt de tent opgeruimd en zijn wij, na nog een laatste keer de douche gebruikt te hebben weer gaan rijden over de CA885, de CA185 (Potes), de N261 (Panes), de A8 (Santander, Bilbao, Saint Sebastian) om de grens naar Frankrijk over te steken. In Frankrijk hebben wij de A10 gevolgd om bij Poitiers een hotel te zoeken voor de nacht.


Vrijdag 21 September 2018
Vandaag hebben wij in Frankrijk de A10 (Parijs) en de A1 (Lille) gevolgd om de grens naar België over te steken. In België stond er veel file rondom Antwerpen, zodat wij met wat vertraging de grens naar Nederland konden oversteken. Omdat er weer gewerkt werd aan de weg moesten wij de A4, de A58, de A17, de A16, de A20, de N457 en de A12 nemen voordat wij weer thuis waren.


Foto’s/Video’s

Wandelingen

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...