Film : Dalva (2022)

Gisteren heb ik de film Dalva (2022) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Zelda Samson als Dalva Keller, Alexis Manenti als Jayden Dorkel, Fanta Guirassy als Samia, Marie Denarnaud als Zora, Jean-Louis Coulloc’h als Jacques Keller, Sandrine Blancke als Marina, la mère, Maia Sandoz als La psychologue, Charlie Drach als Lucile, Roman Coustère Hachez als Dimi, Abdelmounim Snoussi als Shérif, Babetida Sadjo als La doctoresse, Gilles David als Le juge, Romane Mouyal als Inès, Anne-Laure Penninck als Zoé en Diego Murgia als Tom.

Ofschoon Dalva Keller (Zelda Samson) twaalf is, kleedt ze zich, draagt ze make-up en leidt ze haar leven alsof ze een volwassen vrouw is. Op een zekere avond wordt ze meegenomen uit haar vaders Jacques Keller (Jean-Louis Coulloc’h) huis. Aanvankelijk is ze met stomheid geslagen en woedend om de situatie. Later maakt ze kennis met Jayden (Alexis Manenti), een sociaal werker, en Samia (Fanta Guirassy), een tiener die kampt met woedeaanvallen. Een nieuw leven lijkt aan te vangen voor Dalva: een leven passend bij haar leeftijd.
FilmTotaal.nl

Film : Dalva (2022)

Film : Dalva (2022)

Ik vind dit een hele indrukwekkende film en niet in het minst door het verhaal. Het verhaal snijdt een onderwerp aan waarvan je als kijker wel weet dat het bestaat, maar waar je het liefst niet mee geconfronteerd wilt worden, maar de manier waarop het verhaal verteld is echt heel erg indrukwekkend. Veel scene’s zijn gefilm vanuit het oogpunt van de hoofdpersoon Dalva Keller en dat zet je wel aan het denken. Het spel van Zelda Samson is zeer goed en levensecht en dat zorgt er voor dat deze film boeiend blijft van het begin tot aan het eind.

De film laat ook goed zien hoe professioneel de opvang voor “lastige” kinderen kan zijn.

Wat ook erg goed gedaan is, is het formaat waarin de film gemaakt is en bekeken wordt. Niet het echte grote formaat dat je zou denken voor een film, maar een formaat dat ook gewoon op een normale tv zou passen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...