Film : Délicieux (2021)

Gisteren heb ik de film Délicieux (2021) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Grégory Gadebois als Pierre Manceron, Isabelle Carré als Louise, Benjamin Lavernhe als Le duc de Chamfort, Guillaume de Tonquédec als Hyacinthe – l’intendant, Christian Bouillette als Jacob, Lorenzo Lefèbvre als Benjamin Manceron, Marie-Julie Baup als La marquise de Saint-Genet, Laurent Bateau als Dumortier, Manon Combes als Francine, Félix Fournier als Le commis qui met de la cannelle, Christophe Rossignon als Le laquais aux chandelles, François De Brauer als Le marquis Frigoli, Jérémy Lopez als Le marquis de Fourvière, Antoine Gouy als Le marquis du Croisic en Benjamin Lhommas als Le marquis des Essais.

Wanneer kok Pierre Manceron (Grégory Gadebois) zijn adellijke werkgever en diens gasten een nieuw gerecht voorzet, wordt hij op staande voet ontslagen. Met eten dient men niet te spotten. Manceron en zijn zoon vluchten naar het platteland om een herberg te runnen. Als de mysterieuze Louise (Isabelle Carré) arriveert, blijkt zij in staat Manceron weer met plezier te laten koken. Het duurt niet lang of de kok tovert de herberg om in een gastronomisch paradijs: het allereerste Franse restaurant! Terwijl de Franse adel vast blijft houden aan het verleden, laat Délicieux zien dat de revolutie aanstaande is en begint in de keuken.
FilmTotaal.nl

Film : Délicieux (2021)

Film : Délicieux (2021)

Ik vond dit een hele goede film. Het verhaal is heel erg goed bedacht en wordt ook heel erg goed uitgewerkt. Middels heel goed gekozen locaties, onder andere het kasteel van de Hertog, maar ook de herberg van de kok en de ligging van de herberg, maar ook hele goede muziek, hele fraaie kostuums en hele goede acteurs en actrices wordt het verhaal verteld en ben je constant aan het genieten.

Een film voor liefhebbers van lekker eten, kostuumdrama’s, feelgood films en romantiek.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...