Film : Capharnaüm (2018)

Gisteren heb ik de film Capharnaüm (2018) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Zain Al Rafeea als Zain, Yordanos Shiferaw als Rahil, Boluwatife Treasure Bankole als Yonas, Kawsar Al Haddad als Souad, Fadi Yousef als Selim, Cedra Izzam als Sahar, the Sister, Alaa Chouchnieh als Aspro en Elias Khoury als The Judge.

Volgens de arts moet Zain (Zain Al Rafeea) een jaar of twaalf zijn, maar niemand kent zijn precieze leeftijd; hij is bij zijn geboorte niet aangemeld. Zo zijn er meer basale zaken die in het chaotische leven van Zain en zijn broertjes en zusjes ontbreken: een leefbaar onderkomen, voldoende eten, bescherming, liefde. Daarom daagt Zain zijn ouders voor de rechter. Zijn aanklacht is dat ze hem op de wereld hebben gezet.
FilmTotaal.nl

Film : Capharnaüm (2018)

Ik vond dit een hele indrukwekkende film. De film laat niet alleen zien hoe zwaar het leven voor bepaalde bevolkingsgroepen in Libanon is, maar laat ook zien dat er nog gedaan wordt aan kind huwelijken, maar dat er zeker niet aan geboortebeperking gedaan wordt. Het verhaal voor de film is goed opgezet en wordt goed uitgewerkt middels hele goede locaties, goede muziek en hele goede acteurs en actrices.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...