Film : Le Pot-au-Feu (2023)

Gisteren heb ik de film Le Pot-au-Feu (2023) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Juliette Binoche als Eugénie, Benoît Magimel als Dodin Bouffant, Emmanuel Salinger als Rabaz, Patrick d’Assumçao als Grimaud, Galatéa Bellugi als Violette, Jan Hammenecker als Magot, Frédéric Fisbach als Beaubois, Bonnie Chagneau-Ravoire als Pauline, Jean-Marc Roulot als Augustin, Yannik Landrein als Le père de Pauline, Sarah Adler als La mère de Pauline, Mhamed Arezki als Le Prince, Pierre Gagnaire als L’officier de bouche du Prince, Clément Hervieu-Léger als L’ambassadeur du Prince en Laurent Claret als Médecin.

1885. De uitmuntende kok Eugénie (Juliette Binoche) heeft de afgelopen 20 jaar gewerkt voor de beroemde fijnproever en levensgenieter Dodin Bouffant (Benoît Magimel). Hun samenwerking resulteert in gerechten die steeds verrukkelijker worden en die zelfs de meest illustere chef-koks ter wereld verbijsteren. In de loop der jaren is vanuit hun wederzijdse passie voor het koken een romantische relatie ontstaan. Maar Eugénie hecht waarde aan haar vrijheid en heeft nooit de wens gehad om met Dodin te trouwen. Dus besluit hij iets te doen wat hij nog nooit eerder heeft gedaan: voor haar koken.
FilmTotaal.nl

Film : Le Pot-au-Feu (2023)

Film : Le Pot-au-Feu (2023)

Ik vond dit een hele goede film. Het verhaal was zeer goed bedacht en werd zeer goed uitgewerkt middels zeer goed gekozen locaties, zeer goed gekozen hulpmiddelen als potten, pannen, ovens etc., zeer goede muziek en zeer goede acteurs en actrices. Het is wel aan te raden om gegeten te hebben als je deze film gaat kijken, want anders krijg je echt trek en wellicht ook honger, want de vele scene’s waar er eten bereid wordt, zijn dusdanig mooi en goed gefilmd, dat je bijna het eten kan ruiken en proeven.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...