Concert : Matthäus-Passion 2015

Afgelopen dinsdagmiddag en -avond ben ik met Danielle, Wieke en Irene naar Naarden Vesting geweest.

Danielle en ik hebben eerst een lunch genoten in restaurant Het Hert. Na de lunch zijn wij rondom de vesting gaan wandelen en toen zijn wij met Wieke en Irene wat gaan drinken in Even Eten & Drinken bij De Doelen. Na nog wat wandelen zijn wij vieren gaan genieten van het diner in restaurant Mixit.

Om 18:45 uur zaten wij dan ook in de Grote Kerk, waar de Nederlandse Bach Vereniging de Matthäus-Passion zou verzorgen.

Onze jaarlijkse Matthäus-Passion is sterk verankerd in het Nederlandse cultuurlandschap. Dit jaar zal Stephan MacLeod de uitvoeringen leiden. We kennen hem al als bassolist, nu zal hij zowel dirigeren als zingen: “er staat geen dirigent in het midden, dus we moeten zorgen dat we elkaar kunnen zien. Zowel orkest als zangers zullen staan, dat vergroot het contact. Alle zangers staan vooraan, voor het orkest. De tekst, waar het om draait, komt dan het eerst en dan beleef je de muziek veel intenser,” aldus Stephan MacLeod.

Matthäus-Passion 2015

Matthäus-Passion 2015

De Matthäus-Passion, uitgevoerd door de Nederlandse Bach Vereniging, is gebaseerd op het Oratorium Matthäus-Passion, gecomponeerd door Johann Sebastian Bach.

Net zoals vorig jaar, was ook de uitvoering van dit jaar erg fraai. De opstelling van het orkest en het koor was verrassend, maar leverde wel hele fraaie stukken muziek op. Wij zaten in een zijbeuk van de kerk en keken tegen de zijkant van het orkest en het koor aan, maar dat was geen probleem. De muziek en de zang konden wij goed horen.

De Matthäus-Passion is toch wel een zeer fraai Oratorium waarvan ik denk dat wij mensen daar nog eeuwen lang van kunnen genieten.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...