Musical : Jeanne d’Arc

Afgelopen Zaterdag heb ik de musical Jeanne d’Arc gezien. Deze musical werd opgevoerd in het Buytenpark Theater te Zoetermeer en geproduceerd door Storytellers. Heel veel mensen hebben geacteerd, gezongen en gedanst.

Jeanne d'Arc

Jeanne d’Arc

De musical Jeanne d’arc van Maricel Wölk vertelt het waargebeurde verhaal van een boerenmeisje dat zich opwerkt tot leider van het Franse leger in de strijd tegen de Engelsen. Jeanne weet het vertrouwen te winnen van koning Charles VII en boekt een grote overwinning op de Engelsen bij Orleans. Maar de gevestigde orde wantrouwt Jeanne en gelooft niet in haar missie. Uiteindelijk wordt ze het slachtoffer van list en bedrog aan het hof en eindigt beschuldigd van hekserij op de brandstapel.

Jeanne d'Arc

Jeanne d’Arc

Ik vond dit een hele goede muscial. Het verhaal was erg goed en zeer goed vertaald. Het theater was zeer professioneel opgezet en als bezoeker had je geen last van de zon, wel een klein beetje van de wind, maar die was afgelopen Zaterdagavond wel heel erg sterk. Het decor was verrassend goed gemaakt met middenop het toneel een aantal tenten, waarvan er één gebruikt werd om de band/het orkest te huisvesten en andere gebruikt werden als plekken waar acteurs een tijdje konden zijn zonder gezien te worden. De verschillende acteurs (zangers) en actrices (zangeressen) waren allemaal erg goed, maar de meest opvallende was toch wel Iris Langenberg die als Jeanne d’Arc veel tekst en zang had, maar het allemaal zeer goed uitvoerde.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...