Solovoorstelling : Ma

Gisteren ben ik met Danielle naar de solovoorstelling Ma geweest. Deze voorstelling werd geproduceerd door Solo Stories, gespeeld door Eric Corton en gegeven in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. Deze voorstelling is gebaseerd op het boek Ma, geschreven door Hugo Borst.

Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait ‘meneer Alzheimer’ de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder?

De solovoorstelling Ma is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. Een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon.

Solovoorstelling : Ma

Solovoorstelling : Ma

Ik vind dit een heel intrigerend stuk. De haren rijzen je af en toe te berge als je hoort hoe de hoofdpersoon zijn moeder ziet veranderen door de Alzheimer. En wat is Eric Corton goed zeg. Hij heeft geen kleding en schmink nodig om iemand anders te worden. Hij doet de verschillende rollen puur met zijn lichaam, zijn gelaatsuitdrukkingen en zijn stem en je weet gewoon meteen dat hij op dat moment iemand anders is. Hij kan moeiteloos schakelen tussen de moeder, de zoon, een buurvrouw, een zuster en nog een paar andere personen.

Ik had het nog niet gedaan, maar ik ga nu zeker het boek van Hugo Borst kopen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...