Theaterconcert : Carel Kraayenhof Quartet – 100 Jaar Piazzolla

Gisteren ben ik met Danielle naar het concert “100 Jaar Piazzolla” geweest. Dit concert werd gegeven door het Carel Kraayenhof Quartet in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer.

Met de theatervoorstelling 100 jaar Piazzolla eren de musici van het Carel Kraayenhof Quartet hun muzikale idool Astor Piazzolla, ter gelegenheid van zijn honderdste geboortejaar.

Voor bandoneonist Carel Kraayenhof is Astor Piazzolla een muzikale godfather, een ware held, die zijn hele leven beïnvloed en gevormd heeft. Vanaf dat eerste moment op die hotelkamer, waarop Piazzolla aan Kraayenhof vroeg: “Speel eens wat voor me jongen”, was de liefde wederzijds. Het leven van de grote Hollander met zijn Argentijnse hartklop blijft voor altijd verbonden met de geniale Argentijnse Maestro. Als vader van de tango nuevo nodigde Piazzolla Carel persoonlijk uit om te soleren in zijn ‘Tango Apasionado’. Door het optreden van Kraayenhof bij het koninklijk huwelijk werden veel mensen diep geroerd door de melancholische én krachtige muziek van Piazzolla.

Als Carel het muzikale kind is van Piazzolla, dan zijn bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos zijn kleinkinderen. Ook pianist Juan Pablo Dobal, afkomstig uit Buenos Aires, had al op jonge leeftijd een warme band met Piazzolla’s muziek. Hij begeleidde Amelita Baltar, de geliefde van Piazzolla en eerste vertolkster van zijn ballades en liederen.

Al meer dan 10 jaar reizen deze vier tangueros gezamenlijk over de wereld, met hun Sexteto Canyengue en met het Carel Kraayenhof Ensemble. Ook namen zij samen acht CD’s op. Speciaal voor dit theatrale concertprogramma formeerden zij nu het Carel Kraayenhof Quartet.

Theaterconcert : Carel Kraayenhof Quartet - 100 Jaar Piazzolla

Theaterconcert : Carel Kraayenhof Quartet – 100 Jaar Piazzolla

Wat een geweldig goede muziek heeft Astor Piazzolla toch geschreven en hoe goed wordt die muziek vertolkt door het Carel Kraayenhof Quartet. Met passie, maar vooral met heel veel plezier staan de vier heren de muziek te spelen en brengen daarmee de zaal in vervoering. Als klassiek muziek liefhebber, maar ook als tango liefhebber, vond ik deze avond fantastisch en ik heb dan ook heel erg genoten.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...