Film : Benedetta (2021)

Gisteren heb ik de film Benedetta (2021) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Virginie Efira als Benedetta Carlini, Charlotte Rampling als Soeur Felicita – abbesse, Daphné Patakia als Bartolomea, Lambert Wilson als Le nonce, Olivier Rabourdin als Alfonso Cecchi, Louise Chevillotte als Christina, Hervé Pierre als Paolo Ricordati, Clotilde Courau als Midea Carlini, David Clavel als Giuliano Carlini, Guilaine Londez als Soeur Jacopa, Gaëlle Jeantet als Soeur Petra, Justine Bachelet als Soeur Juliana, Lauriane Riquet als Soeur Rosanna, Elena Plonka als Benedetta enfant en Héloïse Bresc als Christine enfant.

Aan het einde van de zeventiende eeuw sluit Benedetta Carlini (Virginie Efira) zich aan bij het klooster in Pescia, Toscane. Al vanaf jonge leeftijd beleeft de knappe non religieuze visioenen en is ze schijnbaar in staat om wonderen te verrichten. Haar invloed op het leven in het klooster is dan ook groot. Terwijl de pest het land teistert besluit de Kerk onderzoek te doen naar Benedetta’s claims, om te ontdekken of de non mogelijk meer geheimen heeft dan zij doet voorkomen.
FilmTotaal.nl

Film : Benedetta (2021)

Film : Benedetta (2021)

Ik vond dit uiteindelijk wel een aardige film. Het verhaal is goed bedacht en wordt goed gebracht, middels goed gekozen locaties, hele goede muziek en goede acteurs en actrices. Alleen vind ik het gewoon jammer dat Paul Verhoeven, de regisseur, te veel zijn stempel op de film heeft willen drukken middels vele zogenaamde Paul Verhoeven scene’s. Ik denk dat het verhaal die scene’s niet nodig had om verteld te worden.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...