Ballet : Staatsopera van Tatarstan – Romeo en Julia

Gisteren heb ik met Danielle het ballet Romeo en Julia gezien. Dit ballet werd opgevoerd door Staatsopera van Tatarstan in het Stadstheater te Gemeente Zoetermeer en geproduceerd door WereldTheater.

Romeo en Julia is zonder twijfel één van de hoogtepunten uit de klassiek-romantische ballettraditie. Met het beroemde verhaal van Shakespeare als basis, schetst deze voorstelling de geschiedenis van een onmogelijke liefde. Romeo en Julia hebben hun hart aan elkaar verpand, maar omdat hun families al generaties lang ruzie hebben, kan het niks worden tussen de geliefden. Dus als ze trouwplannen maken, wordt het huwelijk aan alle kanten gedwarsboomd, met tragische gevolgen.

Ballet : Staatsopera van Tatarstan - Romeo en Julia

Ballet : Staatsopera van Tatarstan – Romeo en Julia

Ik vond dit een heel goed uitgevoerde ballet voorstelling.

Het ballet is gebaseerd op de door William Shakespeare geschreven tragedie Romeo en Julia en werd uitgevoerd in een heel mooi decor en met behulp van hele fraaie kostuums. Aangezien de muziek geschreven was door Sergej Prokofjev was ook dit heel goed in orde.

Sommige orkestleden hadden hun instrument toch wel iets beter kunnen stemmen en de hoofdrolspeler ging een tweetal keren bijna op zijn gezicht, maar al met al was het toch een zeer fraaie voorstelling en wij hebben dan ook erg genoten.


De volgende ballet voorstellingen heb ik al gezien:


De volgende opera’s, ook uitgevoerd door Staatsopera van Tatarstan heb ik al gezien:

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...