TV Serie : Salamander

Gisteren heb ik vier afleveringen gezien van de serie Salamander. Deze serie wordt in Nederland uitgezonden door NPO. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Filip Peeters als Paul Gerardi, Koen De Bouw als Joachim Klaus, Mike Verdrengh als Raymond Jonkhere, Violet Braeckman als Sofie Gerardi, als Carl Cassimon, Jo De Meyere als Procureur-Generaal Armand Persigal en Warre Borgmans als Commissaris Martin Colla.

In de kleine private familiebank Jonkhere in Brussel worden 66 strategische kluizen leeggeroofd, kluizen waarvan de eigenaars tot de grootste machthebbers van het land behoren. De daders laten geen enkel spoor achter. Om geen paniek te zaaien besluiten de gedupeerden de zaak te verzwijgen. Zowel de bank als justitie beslissen uit eigenbelang de zaak in de doofpot te stoppen. De donkere crisistijden van vroeger mogen niet terugkeren en de mensen mogen het vertrouwen in de banken niet verliezen. Eén man krijgt echter door een tip lucht van het zaakje: Hoofdinspecteur Paul Gerardi (Filip Peeters) van de FGP Brussel. Wanneer hij de zaak verder wil onderzoeken, wordt hij op non-actief gezet. Dit weerhoudt hem er echter niet van koppig te blijven verder zoeken …

Salamander

Salamander

Ik vind dit een hele goede serie. Het verhaal is zeer goed bedacht en wordt erg professioneel uitgewerkt door middel van perfect gekozen locaties, goede muziek, goede acteurs en zeer goede camerabeelden. De serie is zo goed, dan ik niet kan wachten om de overige acht afleveringen te bekijken.

Salamander is samen met De Ridder het bewijs dat de kwaliteit van Belgische series de afgelopen jaren flink vooruit gegaan is.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...