Toneelstuk : Het Nationale Theater – Sexual Healing

Gisteravond ben ik naar het toneelstuk Sexual Healing geweest. Dit toneelstuk werd geproduceerd door Het Nationale Theater en uitgevoerd in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag. In dit toneelstuk werden de hoofdrollen gespeeld door Ariane Schluter, Bram Suijker, Emmanuel Ohene Boafo, Hein van der Heijden, Mariana Aparicio Torres, Mark Kraan en Romana Vrede.

Na het bejubelende Ondine en Het Duel van Tsjechov brengt Jeroen De Man een nieuw werk naar de grote zaal. Samen met een fantastisch stel acteurs die zwemmen in de toneelprijzen portretteren zij een gezin. Een gezin dat doodongelukkig is in Nederland en tot grote opluchting van het publiek vertrekt naar Frankrijk om een zorgcentrum voor ouderen te beginnen. On y va! Alles loopt op rolletjes en gesmeerd als paturain. De pensionados komen bijna aan om samen met het gezin te gaan knuffelen met de oerkippen. Maar zijn ze nu wezenlijk gelukkiger? Een engel volgt hen al langer en wanneer de chaos en het verdriet van het gezin weer terugkeert en erger is dan ooit; openbaart hij zich aan hen. Ooit vertrok het gezin op een letterlijke manier, nu vertrekken ze pas echt.

Toneelstuk : Het Nationale Theater - Sexual Healing

Toneelstuk : Het Nationale Theater – Sexual Healing

In eerste instantie vond ik dit toneelstuk niet zo heel erg veel aan. Er was, in mijn ogen, een aantal keren niet functioneel naakt en veel geschreeuw. En dat vond ik jammer omdat er best wel bekende acteurs en actrices meededen. En bovendien had ik het idee dat er geen diepere betekenis achter het stuk zat en dat vond ik ook jammer.

Maar later, toen ik het stuk nog eens goed heb laten bezinken, kwam ik er achter dat er wel degelijk een diepere betekenis achter het stuk zat en dat die subtiel verwerkt is in de vorm van een engel die de vorm had aangenomen van een man. Pas later ontdekte ik dit en pas toen had ik door dat het hele stuk best wel goed in elkaar gezet is. Veel dialogen met heel veel straattaal, maar ook best wel wat grove zaken, maar in het licht van het verhaal was dat niet erg. De acteurs en actrices verdienen ook allemaal een pluim, want zij hebben het heel goed gedaan.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...