Tweedaagse Wandeling Rondje Schouwen

Afgelopen weekend heb ik met Danielle de wandeling “Rondje Schouwen” gewandeld, welke komt uit het boekje Korte wandelvakanties – 11 meerdaagse wandelroutes, uitgegeven door de ANWB.

Vrijdag 12 Februari 2016
Vandaag zijn wij in de middag al naar Burgh-Haamstede gereisd alwaar wij lekker gegeten hebben bij Hotel-Restaurant Bom, waarna wij de nacht doorbrachten in een kamer van Pension Even-Buiten. Dit pension wordt gerund door Rob en Hanneke, twee heel vriendelijke mensen die alles doen om het je als gast heel erg naar je zin te maken.

Pension Even-Buiten; Het Hoofdpand

Pension Even-Buiten; Het Hoofdpand

Zaterdag 13 Februari 2016
Vandaag zijn begonnen aan dag 1 van de tweedaagse wandelroute. Na het ontbijt zijn wij vanuit Burgh-Haamstede, de Zeepeduinen ingewandeld en hebben daar een mooie route gewandeld alvorens door te lopen naar de Boswachterij Westenschouwen. In het bos hebben wij een hele fraaie route gevolgd die ons uiteindelijk tot bij de N57 bracht vanaf waar wij een zeer fraai uitzicht hadden over het water en de dam.

In de Zeepeduinen leven diverse kudden met Shetland Pony's.

In de Zeepeduinen leven diverse kudden met Shetland Pony’s.

Vanaf de N57 vervolgende wij de route langs de dijk, langs Burghsluis tot aan de Plompe Toren. De toren zijn we ingegaan en we hebben genoten van het uitzicht.

Het uitzicht vanaf de Plompe Toren is erg fraai.

Het uitzicht vanaf de Plompe Toren is erg fraai.

Vanaf de toren zijn wij door het gebied Schelhoek gewandeld om uit te komen bij Hotel-Restaurant De Schelphoek, alwaar wij gegeten hebben en de nacht hebben doorgebracht. Dit hotel wordt gerund door Rijk en Margreet Bosman, twee mensen die veel werk verzetten om een goed hotel en restaurant te runnen waarbij je als gast veel kan en mag verwachten.

Hotel Restaurant De Schelpenhoek; De Buitenkant

Hotel Restaurant De Schelpenhoek; De Buitenkant

Zondag 14 Februari 2016
Vandaag zijn wij na het ontbijt in een lichte motregen gaan wandelen. Vanaf het hotel volgden wij de Delingsdijk een tijdje totdat wij linksaf de Schelpweg gingen volgen. Deze weg kwam uit in het dorpje Ellemeet, vanaf waar wij doorliepen naar het Noordzeestrand.

Het dorpje Ellemeet ligt mooi verscholen naast de N57.

Het dorpje Ellemeet ligt mooi verscholen naast de N57.

Na een fraai stuk over het strand gelopen te hebben, maakte de wandeling een lus door het plaatsje Renesse, waarna eerst nog een stuk door de duinen werd gelopen. Toen kwam een stuk over een heel breed stuk strand.

Voorbij Renesse vind je dit hele brede strand.

Voorbij Renesse vind je dit hele brede strand.

Daarna ging de route langs wat campings, de plaats Haamstede om uiteindelijk weer in Burgh te eindigen.

‘s-Avonds hebben wij nog wat gegeten in Hotel Burgh, waarna wij weer de nacht doorbrachten in Pension Even-Buiten.

Maandag 15 Februari 2016
Na het ontbijt wilden wij nog naar het Watersnoodmuseum, maar dat was op Maandag dicht, dus dat gaan wij nog een andere keer bezichtigen. Daarna zijn weer terug naar huis gegaan.

Links
Fotoalbum, Route Zaterdag en Route Zondag

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...