Weekendje Amsterdam

Afgelopen weekend ben ik met Danielle naar Amsterdam geweest.

Vrijdag 20 Januari 2017
Vanmiddag zijn wij met de auto naar de RAI gereden, hebben daar de auto geparkeerd en zijn wij gaan lopen naar het Delphi Hotel alwaar wij de kamer ingericht hebben. Daarna zijn naar Sal Gordo gedaan, alwaar wij heerlijke tapas gegeten hebben.

Zaterdag 21 Januari 2017
Vandaag zijn wij lekker laat opgestaan en met de tram naar Amsterdam Centraal gegaan waar we bij Starbucks een lekker ontbijtje gehaald hebben dat wij in de IJ Passage opgegeten hebben. Daarna zijn wij met de ferry naar de andere kant van het IJ gevaren en hebben op de A’DAM Tower de A’DAM Lookout bezocht met hele fraaie uitzichten over heel Amsterdam heen. Uiteraard zijn wij ook nog in de schommel Over The Edge geweest, waarin je letterlijk over de rand van het platform heen gaat met wel hele fraaie uitzichten.

Vanaf A'DAM Lookout, boven op de A'DAM Tower, is dit het uitzicht over Amsterdam.

Vanaf A’DAM Lookout, boven op de A’DAM Tower, is dit het uitzicht over Amsterdam.

Daarna zijn wij naar Body Worlds geweest. Het is toch wel heel vreemd om te zien hoe menselijke lichamens dusdanig geprepareerd kunnen worden om tot informatie voor andere mensen te dienen. De hele tentoonstelling is wel heel erg interessant.

In Body Worlds zie je aantal van dit soort preparaten. Overleden mensen ontdaan van hun vel en in een bepaalde positie gezet, zodat je alle spieren goed kan zien.

In Body Worlds zie je aantal van dit soort preparaten. Overleden mensen ontdaan van hun vel en in een bepaalde positie gezet, zodat je alle spieren goed kan zien.

Na een lekkere lunch zijn wij gaan wandelen naar Artis alwaar wij tot bijna aan sluitingstijd gewandeld hebben en dieren gekeken hebben. Daarna zijn wij gaan wandelen naar één van de vele pleinen en hebben nog een hapje gegeten bij De Nachtwacht.

Zondag 22 Januari 2017
Vanochtend hebben wij een ontbijtje genuttigd bij een Starbucks, waarna wij naar het Concert Gebouw zijn gegaan. Om 09:30 uur startte de rondleiding waarmee wij een heel goed inzicht kregen in de geschiedenis en het huidige gebruik van dit majestieuze gebouw. Om 11:00 uur startte het Zondagochtend Concert in de grote zaal.

Het dak van Het Concert Gebouw is erg fraai.

Het dak van Het Concert Gebouw is erg fraai.

Bergen Philharmonisch Orkest
Edward Gardner, dirigent
Truls Mørk, cello
Ann-Helen Moen, sopraan *

E. Elgar (1857 – 1934) : Celloconcert, op. 85
– Adagio / Moderato
– Lento / Allegro molto
– Adagio / Allegro ma no troppo

E. Grieg (1843 – 1907) : Toneelmuziek uit ‘Peer Gynt’, op. 23
– Preluke akte 1
– Morgenstemming
– Ase’s dood
– Solveig’s lied *
– Anitra’s dans
– Solveig’s wiegelied *
– In de hal van de Bergkoning

Na het concert hebben wij nog genoten van een zogenaamde champagnebrunch en zijn wij naar het Van Gogh Museum geweest. Eigenlijk wel bijzonder om te zien dat Vincent van Gogh op vrij late leeftijd is gaan schilderen in tien jaar tijd al zijn schilderijen heeft gemaakt. Na wat relaxen in het hotel zijn wij gaan eten bij Ristorante Due Napoletani.

Bekijk : Het Fotoalbum, Video’s Uitzicht over Amsterdam Deel 1 en 2.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...