Boek : Diney Costeloe – Twee moedige vrouwen

Van het weekend heb ik het boek “Twee moedige vrouwen” uitgelezen. Dit boek is geschreven door Diney Costeloe.

Engeland, 1937. Als Adelaide ontdekt dat de man die haar heeft opgevoed niet haar vader is, staat haar leven op zijn kop. Ze gaat op zoek naar haar andere familie en komt uit bij de zus van haar vader, die moeder-overste is van een klooster in Frankrijk. Adelaide reist naar haar toe op zoek naar antwoorden, en er groeit al snel een band tussen haarzelf en haar tante.

Frankrijk, 1941. Midden in de Tweede Wereldoorlog gaat Adelaide terug naar Frankrijk – nu als spion. Met de hulp van haar tante en enkele van de andere nonnen probeert ze zo veel mogelijk mensen te redden van de Duitsers. Maar dat is gevaarlijk werk, en niet iedereen is te vertrouwen…

Boek : Diney Costeloe - Twee moedige vrouwen

Boek : Diney Costeloe – Twee moedige vrouwen

Na het lezen van “Familie op de vlucht” en “Twee moedige vrouwen” weet ik het zeker …

Diney Costeloe is een begenadigd schrijfster. Ze schrijft hele goede boeken over de Tweede Wereldoorlog die heel erg duidelijk maken dat de Joden vervolging een heel slecht iets was. In “Twee moedige vrouwen” val je makkelijk in het verhaal en wil je echt het boek niet meer weg leggen als je net twee hoofdstukken gelezen hebt. Het verhaal is zo goed geschreven dat je direct meevoelt met de hoofdpersonen. Ik ga dan ook snel op zoek naar andere boeken geschreven door Diney Costeloe, want zij is echt een hele goede schrijfster.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...