TV Serie : Das Boot

Gisteren heb ik samen met Danielle de eerste twee afleveringen gezien van de serie Das Boot. Deze serie werd in Nederland uitgezonden door NPO. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Vicky Krieps als Simone Strasser, Leonard Scheicher als Frank Strasser, Tom Wlaschiha als Hagen Forster, Thierry Frémont als Pierre Duval, August Wittgenstein als Karl Tennstedt, Franz Dinda als Robert Ehrenberg en Fleur Geffrier als Margot Bostal.

Das Boot is geen remake van de – wat sommigen beweren – beste Duitse film ooit, gebaseerd op het boek geschreven door Lothar-Günther Buchheim. De serie gaat verder waar de film ophield. Het is 1942 en de Duitsers zijn nog steeds de baas in La Rochelle. Het kleine Franse havenstadje is de perfecte plek om hun onderzeeërs van een grote beurt te voorzien, om ze vervolgens weer Het Kanaal op te sturen. Ook de jonge radiocommandant Frank Strasser (Leonard Scheicher) moet – na het onverwachts wegvallen van een collega – uitvaren en dit zorgt voor de nodige kopzorgen. Frank heeft zich namelijk in het geniep aangesloten bij het Franse verzet en kan hun vanaf de bodem van de Noordzee natuurlijk niet van gevoelige informatie voorzien. Gelukkig heeft Frank een zus, Simone (Vicky Krieps), en die is al even onbevreesd als haar broer.

TV Serie : Das Boot

TV Serie : Das Boot

Ik vind dit een hele goede serie. Het verhaal is zeer goed omdat het speelt na de film, is het origineel gebleven. Juist het feit dat er nu een vrouw de hoofdrol speelt, vind ik dus heel goed. De locaties zijn erg goed. Alle scene’s met de onderzeeboten zijn ook zeer goed en geloofwaardig, maar vooral de verschillende acteurs en actrices zijn erg goed.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...