Boek : M.J. Arlidge – Kom je spelen?

Gisteren heb ik het boek “Kom je spelen?” uit gelezen. Dit boek is geschreven door M.J. Arlidge.

Chicago wordt opgeschrikt door de moord op twee jonge twintigers, beiden zijn gruwelijk verminkt. Er wordt al snel gedacht aan een seriemoordenaar. De politie heeft grote moeite om erachter te komen wie de dader is. Hij is berekenend en gaat erg zorgvuldig te werk. Het enige verband tussen de twee moorden is een jonge vrouw, Cassie. Zij beweert dat ze voorafgaand aan de moorden al wist wanneer deze zouden plaatsvinden.

Vanaf het moment dat Adam Brandt Cassie op het politie-bureau ontmoet, is hij door haar gefascineerd. Alles wat zij hem vertelt, maakt dat hij twijfelt aan zijn deskundigheid. Dan loopt Cassie naar buiten, knoopt een sjaal voor haar ogen en steekt blind de straat over, dwars door het verkeer. Als hij haar na afloop vraagt waarom ze niet bang was te verongelukken, antwoordt ze: “Omdat jij mij zal doden.’

Boek : M.J. Arlidge - Kom je spelen?

Boek : M.J. Arlidge – Kom je spelen?

Ik vond dit een heel goed boek. Het verhaal is erg origineel en wordt zeer goed uitgewerkt. Er worden veel personen beschreven, maar dat is uiteindelijk ook de kracht van het verhaal. Halverwege denk je echt dat je weet hoe het zit en dan gaat het boek toch nog weer verder en krijg je pas later door hoe het echt zit. Er zijn veel echt gruwelijke details, maar die horen eigenlijk wel bij het verhaal. Zoals al heel veel mensen gezegd hebben, is dit een boek dat je niet makkelijk kan wegleggen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...