Serie : The Bridge

Samen met Danielle heb ik afgelopen Vrijdag de eerste twee afleveirngen van seizoen 1 van de serie The Bridge gezien. Deze serie is in Nederland te zien via het Pluspakket van KPN. In deze serie worden de hoofrollen gespeeld door Sofia Helin als Saga, Rafael Pettersson als John, Dag Malmberg als Hans, Sarah Boberg als Lillian, Rebecka Barkland als Body Double Saga, Kim Bodnia als Martin en Puk Scharbau als Mette.

Wanneer op de Øresundbrug tussen Zweden en Denemarken een lijk gevonden wordt, dwingt deze moord de Zweedse en Deense politie tot een nauwe samenwerking. Gruwelijke gebeurtenissen blijven elkaar opvolgen… De Deense agent Martin Rohde (Kim BodniaThe Killing, Those Who Kill) en de Zweedse Saga Norén (Sofia HelinBeck) gaan de uitdaging met frisse tegenzin aan.

Serie : The Bridge

Serie : The Bridge

Ik vind dit een hele goede serie. Het verhaal is zeer goed bedacht en wordt in tien afleveringen van zestig minuten uitermate goed verteld. Een leuk detail is dat er zowel Zweeds als Deens gesproken wordt in de serie en dat vind ik goed omdat de brug waar het om gaat ook werkelijk tussen Zweden en Denemarken ligt.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...