Boek : Stephen King – Fairy Tale

Afgelopen Zaterdag heb ik het boek “Fairy Tale” uit gelezen. Dit boek is geschreven door Stephen King.

Charlie Reade ziet eruit als een doorsnee scholier. Hij is goed in honkbal en American football, en is een prima student. Maar hij draagt een zware last. Zijn moeder kwam om bij een auto-ongeluk toen hij tien was, en door het verdriet greep zijn vader naar de fles. Charlie leerde al op jonge leeftijd hoe hij voor zichzelf en voor zijn vader moest zorgen.

Dan, wanneer Charlie zeventien is, ontmoet hij een hond genaamd Radar en zijn baas, Howard Bowditch, een kluizenaar in een groot huis op de top van een hoge heuvel, met een afgesloten schuur in de achtertuin. Soms komen er vreemde geluiden uit die schuur.

Charlie begint klusjes te doen voor meneer Bowditch en verliest zijn hart aan Radar. Als Bowditch sterft, laat hij Charlie een cassette-bandje na met een verhaal zo absurd, dat niemand het ooit zou geloven. Wat hij zijn hele leven lang geheim heeft gehouden, is dat in de schuur een poort naar een andere wereld verborgen zit.

Boek : Stephen King - Fairy Tale

Boek : Stephen King – Fairy Tale

Wat een goed boek is dit. Zoals Danielle het omschrijft … Dit is een sprookje voor volwassenen. Maar omdat Stephen King niet vies is van horror, komt dat ook terug, maar niet in die mate dat het overheersend wordt. Het is eigenlijk ondersteunend aan het verhaal.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...