TV Serie : Falco

Gisteren heb ik een aflevering gezien van de serie Falco. Deze serie wordt in Nederland uitgezonden door de KRO in het kader van Detectives. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Sagamore Stévenin als Alexandre Falco, Clément Manuel als Romain Chevalier, Alexia Barlier als Eva Blum, Franck Monsigny als Cheron, Mathilde Lebrequier als Carole Sarda-Falco, Marie Béraud als Pauline en Arno Chevrier als Jean-Paul Ménard.

De Franse serie Falco gaat over politieman Alexandre Falco (Sagamore Stévenin). Hij lijkt een glansrijke carrière voor zich te hebben. Maar op een dag in 1991 wordt hij door een kogel getroffen in zijn hoofd en raakt hij in coma. Pas 22 jaar later komt hij weer bij bewustzijn. Maar Falco’s wereld is drastisch veranderd. Zijn vrouw Carole (Mathilde Lebrequier) en dochter Pauline (Marie Béraud), intussen volwassen, zijn van hem vervreemd. De moderne opsporingstechnieken zijn niet te vergelijken met de manier waarop Falco altijd heeft gewerkt. Zijn vroegere chef Jean-Paul (Arno Chevrier) biedt hem een vervroegd pensioen aan, maar daar wil Falco niets van weten. Hij gaat weer aan het werk. Helaas krijgt hij als partner iemand die in alle opzichten zijn tegenpool is …

Falco

Falco

Als je wat onderzoek doet naar een serie, dan leer je nog eens. De serie Falco is dus een herbewerking van de Duitse serie Der Letzte BUlle, maar ik moet zeggen dat als je de Duitse serie niet kent, je dit ook niet zou zeggen.

Het verhaal is heerlijk origineel en zeer goed uitgewerkt met een paar kleine zaken die er in 1991 nog niet waren, maar in 2013 dus wel. Zo weet Falco niet wat een Bluetooth Headset is en al helemaal niet dat je deze op een Smartphone kan aansluiten om dan handsfree met iemand te kunnen praten. Verder weet hij ook niet wat een USB Stick is, maar wel dat het iets te maken heeft met een Computer. Ook het feit dat Alexandre Falco sterk verouderde opsporingstechnieken hanteert, maar wel resultaat behaald, vind ik er goed gevonden.

Ook Falco vind ik een hele goede aanvulling op de KRO Detectives.


Series die ik al gezien heb ik het kader van KRO Detectives:

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...