Boeken : Clive Barker

De afgelopen weken heb ik onderstaande boeken gelezen. Deze boeken zijn geschreven voor Cliver Barker.


Clive Barker - Duivelsspel

Clive Barker – Duivelsspel

Duivelsspel

De sinistere onsterfelijke Mamoulian wil afrekenen met miljonair Breen, wiens fortuin hij hielp opbouwen. Mamoulian brengt lijken tot leven en kan anderen tot vuige misdaden aanzetten. Breen en zijn dochter Carys lijken verloren, maar de ex-dief en lijfwacht Marty weet Mamoulian op te sporen en zichzelf en Carys te redden, terwijl aan het kwaad van Mamoulian en Breen een einde komt.


Clive Barker - Hellehart

Clive Barker – Hellehart

Hellehart

Bundel van elf horrorverhalen van drie auteurs. De bekende Clive Barker levert met het titelverhaal het grootste aandeel. Wat er met de zoeker naar sensuele genietingen gebeurt in handen van de helse cenobieten is zeker gruwelijk, maar ingehouden en fraai beeldend verteld. Ramsay Campbell is meer bezig met psychologische gruwel en gebruikt het grauwe industriele Engeland effektief als achtergrond. De verhalen van Lisa Tuttle zijn zeer persoonlijk van toon en wekken een broeierig gevoel van dreiging.


Clive Barker - Weefwereld

Clive Barker – Weefwereld

Weefwereld

Een jonge man en een jonge vrouw komen eerder toevallig in contact met de ‘Weefwereld’: een volledige parallelwereld die opgeslagen zit in de draden van een magisch tapijt. De jonge vrouw blijkt psychische krachten te bezitten die haar tot een Zienster maken en die de Weefwereld moet beschermen tegen boosaardige krachten. De strijd om het behoud van de Weefwereld, die even werkelijk blijkt te zijn als onze ‘realiteit’, is traditioneel tussen Goede en Kwade krachten, en voert een kosmos van bizarre creaturen ten tonele.


Clive Barker - Kabal

Clive Barker – Kabal

Kabal

Boone hoort van zijn psychiater Decker dat hij beestachtige moorden zou hebben gepleegd, die hij vergeten is. Op de vlucht belandt hij in een stad van de on-doden en wordt een van hen. Zijn vriendin Lori gaat hem zoeken en brengt Decker, die de ware dader is, op zijn spoor. De on-doden-gemeenschap wordt ontdekt en verstrooid. Maar Boone zal hun nieuwe leider worden en hen weer bijeenbrengen.


Clive Barker - De Grote Geheime Show

Clive Barker – De Grote Geheime Show

De Grote Geheime Show (Book of the Art)

In the little town of Palomo Grove, two great armies are amassing; forces shaped from the hearts and souls of America. In this New York Times bestseller, Barker unveils one of the most ambitious imaginative landscapes in modern fiction, creating a new vocabulary for the age-old battle between good and evil. Carrying its readers from the first stirring of consciousness to a vision of the end of the world, The Great and Secret Show is a breathtaking journey in the company of a master storyteller.


Clive Barker - De dief van altijd

Clive Barker – De dief van altijd

De Dief Van Altijd

Harvey Swick verveelt zich. Op school is het saai en buiten regent het. Hij springt dan ook een gat in de lucht als hij een uitnodiging krijgt om een tijdje in meneer Lupo’s Luilekkerhuis te komen wonen, waar wonderen nog echt gebeuren en waar elke kinderwens in vervulling gaat. Maar na verloop van tijd laat het huis ook een duistere kant zien. En dan pas begint Harvey te begrijpen dat alles een prijs heeft, want het huis is niet van plan zijn bewoners te laten gaan …


Clive Barker - Everville

Clive Barker – Everville

Everville (Book of the Art)

Everville is een stadje ten westen van de Rocky Mountains. Een gewoon Amerikaans stadje dat zich opmaakt voor het jaarlijkse festival.

Quidditty is een and ere dimensie. Een wonderland bevolkt door machtige wezens, goedaardig, bizar of gruwelijk. Soms vangen we er een glimp van op, in onze dromen. Maar er zijn meer wegen voor de ingewijden, de adepten van de Kunst.

Op een bergtop, hoog boven Everville, is een poort. Een poort naar de kusten van Quiddity. Een poort die een breuk zal gaan vormen in, ieders leven. Niemand weet het nog, maar uiteindelijk zal niemand blijven wie hij was …


Clive Barker - Sacrament

Clive Barker – Sacrament

Sacrament

De wereldberoemde natuurfotograaf Will Swift heeft alles schoonheid, vrienden en roem. Als zijn vader op sterven ligt keert hij na jaren terug naar het dorp van zijn jeugd. En in zijn geboortedorp komen de herinneringen weer. En de magie, de verschrikkingen, waarvan hij als kind slechts een glimp opving. Ooit werd hij beschermd door zijn lang geleden verloren gegane onschuld. Nu heeft hij alleen zichzelf …


Clive Barker - Boeken van Bloed

Clive Barker – Boeken van Bloed

Boeken van Bloed

In dertig verhalen trekt Clive Barker alle registers van de moderne horror open: van grand guignol over de pure cerebrale huiver tot keiharde thrillereffecten. Bovenaardse monsters, geesten, maniakken, seksuele aberraties passeren de revue.


Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze boeken van Cliver Barker ben gaan lezen omdat ik heel wat jaren geleden de film Hellraiser gezien heb, welke gebaseerd was op een boek van hem. Daarna heb ik zelfs een DVD Box gekocht met daarin de films Hellraiser, Hellbound : Hellraiser II, Hellraiser III : Hell on Earth, Hellraiser : Bloodline, Hellraiser : Inferno, Hellraiser : Hellseeker, Hellraiser : Deader en Hellraiser : Hellworld, welke ik nog niet allemaal gezien heb, maar dat gaat vast nog wel eens gebeuren.

Van de boeken geschreven door Cliver Barker vind ik “Hellehart” en “Boeken van Bloed” het beste omdat hierin de sfeer van de Hellraiser film het beste naar voren komt. De andere boeken zijn ook goed, maar geven voor mijn smaak af en toe net iets te veel details over allerlei bizarre creaturen en rare zaken, maar ik kan mij wel voorstellen dat een groot schrijver als Stephen King enthousiast is over Cliver Barker, want alles is overduidelijk verzonnen, maar wel voorzien van zoveel details dat het bijna echt lijkt.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...