Film : Eye in the Sky (2015)

Gisteravond heb ik de film Eye in the Sky (2015) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Faisa Hassan als Fatima Mo’Allim, Aisha Takow als Alia Mo’Allim, Armaan Haggio als Musa Mo’Allim, Helen Mirren als Colonel Katherine Powell, Bob Chappell als Simon Powell, Alex Gallafent als Reporter, Aaron Paul als Steve Watts, Babou Ceesay als Sergeant Mushtaq Saddiq, Carl Beukes als Sergeant Mike Gleeson, Kate Liquorish als Female Sergeant, Richard Stephenson als Staff Sergeant, Gabriella Pinto als Female Corporal, Tylan Wray als Male Corporal, Hossain Dahir als Driver One en Mondé Sibisi als Muhammad Abdisalaam.

Katherine Powell (Helen Mirren), een kolonel die op het punt staat een groep terroristen in Kenia gevangen te nemen. Het zet er echter naar uit dat deze groep een zelfmoordaanslag wil gaan uitvoeren, dus draagt Powell haar team op de terroristen te elimineren. Drone-piloot Steve Watts (Aaron Paul) staat op het punt het schuiladres van de terroristen onder vuur te nemen, maar dan blijkt dat er een negenjarig meisje in de ‘‘kill zone’’ rondloopt. Het gevolg is dat Powell nu samen met advocaten en politici moet bepalen of de missie nu nog wel door kan gaan.
FilmTotaal.nl

Film : Eye in the Sky (2015)

Film : Eye in the Sky (2015)

Ik vond dit een hele goede film en dat kwam door een behoorlijk aantal punten. Allereerst waren de locaties heel erg goed gekozen en was de muziek ook erg goed. Ten tweede werd er gebruik gemaakt van geavanceerde spionage apparatuur als hele grote drones met Hellfire raketten, maar ook op afstand bestuurbare namaak kolibri en vliegend insect, voorzien van sterke camera’s. Dat maakte een gedeelte van de film erg gaaf om te zien. Vanuit de Drone kon er ook heel erg ingezoomd worden op bepaalde situaties en dat gaf weer veel meer informatie.

Maar ook het duidelijk beeld van hoe politiek en procedures er voor zorgen dat niet iedere op schieten beluste Kolonel kan doen wat hij/zij wil, was erg goed om te zien. En de zware morele beslissingen die genomen moeten worden als er plotseling een onschuldig kind in de buurt van het te vernietigen object komt, werden heel erg goed weergegeven. Het is ook goed om te zien dat een kolonel in het leger die uren bezig is met een zware missie, ook een privé leven heeft en een kado voor zijn dochter moet kopen en aan het einde van de missie dat kado van zijn hulp in de handen gedrukt krijgt, dus dat de privé levens gewoon doorgaan.

Deze film is aan te raden voor mensen die geïnteresseerd zijn in oorlog, spionage en smaakvolle verfilming van dit soort zaken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...