Film: 12 Years a Slave (2013)

Gisteren heb ik de film Film: 12 Years a Slave (2013) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Chiwetel Ejiofor als Solomon Northup, Kelsey Scott als Anne Northup, Quvenzhané Wallis als Margaret Northup, Cameron Zeigler als Alonzo Northup, Benedict Cumberbatch als Ford, Liza J. Bennett als Mistress Ford, Michael Fassbender als Edwin Epps, Sarah Paulson als Mistress Epps, Lupita Nyong’o als Patsey, Brad Pitt als Bass, Paul Dano als Tibeats, Devyn A. Tyler als Margaret Northup (Adult), Willo Jean-Baptiste als Margaret’s Husband, Scoot McNairy als Brown en Taran Killam als Hamilton.

12 Years of a Slave is gebaseerd op de memoires van Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor). Deze Solomon Northup was in de 19e eeuw een vrije zwarte man die leefde in New York toen twee mensen bij hem langskwamen en hem een baan in Washington aanboden. Daar werd hij ontvoerd en gedwongen tot een gruwelijk leven als slaaf onder verschillende eigenaren.
FilmTotaal.nl

Twelve Years a Slave (2013)

Twelve Years a Slave (2013)

Gebaseerd op het boek “12 Years a Slave”, geschreven door Solomon Northup, is de film dus gebaseerd op een waar verhaal en laat het weer eens zien hoe vreselijk de slaven het hadden in Amerika.

In de loop der tijden zijn er veel boeken, series en films over de slavernij uitgebracht, maar dit verhaal heeft mij wel enorm geraakt. Juist omdat het hier gaat om een vrije zwarte man met een vrouw en kinderen die ontvoerd wordt en aan slavenhandelaars verkocht wordt om uiteindelijk op een plantage aan het werk te moeten. Het verhaal is schrijnend, niet alleen doordat de man 12 jaar zijn gezin moet missen, maar ook door alle dingen die hij in die 12 jaar meemaakt. De filmmakers schuwen de gruwelijke scene’s niet, maar dat maakt dat deze film juist zo erg goed het verhaal vertelt.

Het was ook een lange film, drie uur, maar als je eenmaal in het verhaal zit, vliegt de tijd voorbij, zo goed wordt het verhaal verteld. En ik vind het dan ook erg goed dat er wel wat bekende acteurs meedoen, maar dan eigenlijk in ondersteunende rollen en dat zij niet te veel van het verhaal naar zich toe trekken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...