Film: Stardust (2007)

Ik heb gisteren de film Stardust (2007) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Ian McKellen als Narrator, Ben Barnes als Young Dunstan Thorn, Kate Magowan als Slave Girl/Una, Melanie Hill als Ditchwater Sal, Charlie Cox als Tristan Thorn, Sienna Miller als Victoria, Nathaniel Parker als Dunstan Thorn, Peter O’Toole als King, Michelle Pfeiffer als Lamia, Claire Danes als Yvaine, Sarah Alexander als Empusa, Joanna Scanlan als Mormo, Robert De Niro als Captain Shakespeare, Mark Strong als Septimus en Jason Flemyng als Primus.

In het magische land Stormhold, net aan de andere kant van het alledaagse Victoriaanse dorpje Wall, is een verblindende ster uit de lucht komen vallen. Deze ster is geen gewone meteoor, maar een mooie jonge vrouw (Claire Danes). En haar diepe val door de kosmos betekent voor haar een groot gevaar: haar geheime krachten worden nu gezocht door een bonte schare zoekers. Van een verliefde dorpsjongen (Charlie Cox) die de ster nodig heeft om zijn geliefde (Sienna Miller) te winnen tot een meedogenloze boze heks (Michelle Pfeiffer) die beslist haar eeuwige jeugd wil herwinnen, tot een hebzuchtige prins (Mark Strong) die geen middel ongebruikt laat om de troon van zijn vader (Peter O’Toole) buit te maken op de andere mededingers, tot een serie wonderbaarlijke tovenaars, dwergen en zelfs een vliegende piraat (Robert De Niro). Wie de ster ook ontmoet, allemaal hebben ze hun eigen doel, soms goed en soms slecht, maar uiteindelijk willen ze allemaal maar één ding: haar hart.
FilmTotaal.nl

Stardust (2007)

Stardust (2007)

Ik vind dit een hele goede film, ook al is het een film voor alle leeftijden. Het verhaal zit goed in elkaar en wordt zeer goed uitgewerkt met behulp van goede locaties, goede muziek, goede acteurs en actrices en zeer goede special effects. De verzameling van bekende acteurs en actrices is uiteraard erg fijn, maar ook de wat onbekendere acteurs en actrices doen het zeer goed.

Een aanrader voor liefhebbers van avontuur en fantasie.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...