Film : 22 July (2018)

Afgelopen Donderdag heb ik de film 22 July (2018) gezien. Deze film is in Nederland te bekijken bij Netflix. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Anders Danielsen Lie als Anders Behring Breivik, Jonas Strand Gravli als Viljar Hanssen, Jon Øigarden als Geir Lippestad, Maria Bock als Christin Kristoffersen, Thorbjørn Harr als Sveinn Are Hanssen, Seda Witt als Lara Rachid, Isak Bakli Agen als Torje Hanssen, Ola G. Furuseth als Prime Minister Jens Stoltenberg, Marit Andreassen als Prime Minister Aide #1, Øystein Martinsen als Prime Minister Aide #2, Valborg Frøysnes als Prime Minister Aide #3, Harald Nordmann als Simon Sæbø, Anders Kulsrud Storruste als Anders Kristiansen, Monica Borg Fure als Utøya Camp Leader en Mathias Eckhoff als Utøya Security.

De film 22 July vertelt het gruwelijke verhaal van die dag, door de ogen van een van de overlevenden. Diens verhaal, de fysieke en emotionele reis die daarbij gemaakt moest worden, is een manier om het pad dat Noorwegen als natie moest volgen in beeld te brengen.
FilmTotaal.nl

Film : 22 July (2018)

Film : 22 July (2018)

Ik vond dit een hele indrukwekkende film. De koele manier van voorbereiden door de dader, maar ook zeker de klinische manier van uitvoeren door de dader gaat door merg en been. Hoe de dader met pistool en geweer op het eiland rondloopt en zeer gericht en met enkele schoten kinderen doodschiet. Het is gewoon niet te bevatten dat dit werkelijk gebeurd is.

Maar ook het verhaal van één van de overlevenden gaat door merg en been. Om te zien hoe een gezonde tiener veranderd is in een zieke jongen die niet veel meer kan en dan stukje bij beetje opkrabbelt is niet fijn, maar het is heel fraai in beeld gebracht.

In de film werd gevraagd of deze gebeurtenissen te voorkomen waren geweest en ik ben bang dat er altijd radicale personen zullen zijn die onder de radar dit soort zaken kan voorbereiden om daarna ook uit te voeren.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...