Film : A Bridge Too Far (1977)

Ik heb gisteravond de film A Bridge Too Far (1977) gezien. In deze film werden de hoofdrollen gespeeld door Siem Vroom als Underground Leader, Marlies van Alcmaer als Underground Leader’s Wife, Erik van ’t Wout als Underground Leader’s Son, Wolfgang Preiss als Field Marshal Gerd Von Rundstedt, Hans von Borsody als Gen. Blumentritt, Josephine Peeper als Cafe Waitress, Dirk Bogarde als Lt. Gen. Browning, Paul Maxwell als Maj. Gen. Maxwell Taylor, Sean Connery als Maj. Gen. Urquhart, Ryan O’Neal als Brig. Gen. Gavin, Gene Hackman als Maj. Gen. Sosabowski, Walter Kohut als Field Marshal Model, Peter Faber als Capt. ‘Harry’ Bestebreurtje, Hartmut Becker als German Sentry en Frank Grimes als Maj. Fuller.

In 1944 wordt een groep geallieerde parachutespringers ingezet, tegen het advies van de Amerikaanse generaal in. De missie van de groep is om het Duiste leger de fatale slag toe te brengen en de val van het Derde Rijk te bespoedigen.
FilmTotaal.nl

Film : A Bridge Too Far (1977)

Film : A Bridge Too Far (1977)

Ik vind dit een hele goede film. En de grootste reden is dat de Operation Market Garden heel erg goed in beeld gebracht werd. De grote diversiteit aan bataljons die meedeed aan de slag, maar ook de grote hoeveelheid soldaten en de gebruikte voertuigen als vliegtuiden, jeeps, tanks etc. Ook een heel groot pluspunt van deze film is dat de Duitsers ook door echt Duitse acteurs en actrices werden gespeeld, maar dat ook de Nederlandsers door echte Nederlandse acteurs en actrices werden gespeeld. De locaties zijn ook erg goed en ook de verschillende gevechts-, schiet- en actiescene’s zijn zeer goed gefilmd. Ook de muziek past heel erg goed bij de beelden.

Een perfecte film op de avond van de herdenking van D-Day.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...