TV Serie : The Truth Will Out

Gisteren heb ik met Danielle de eerste drie afleveringen van de serie gezien. Deze serie werd in Nederland uitgezonden door Canvas. In deze serie werden de hoofdrollen gespeeld door Robert Gustafsson als Peter Wendel, Maria Sundbom als Ann-Marie Wendel, Johan Ulveson als Björn Stenius, Louise Peterhoff als Caijsa Bergholm, Christopher Wagelin als Jorma Virttanen, Ia Langhammer als Barbro Svensson, Ingela Olsson als Ulla Ståhlnacke, Erik Johansson als Marcus Johansson, Peter Carlberg als Mikael Ström, Thomas W. Gabrielsson als Temo Björkman en Tyra Olin als Vera Wendel.

Deze serie is een psychologische thriller gebaseerd op een idee van schrijver en criminoloog Leif G.W. Persson en het ware verhaal van Thomas Quick, die ten onrechte werd veroordeeld als seriemoordenaar.

Het begint allemaal als rechercheur Peter Wendel (Robert Gustafsson) na een lang ziekteverlof weer aan het werk gaat. Hij hoopt met een echt topteam te gaan werken aan zogenaamde ‘cold cases’. Maar dan ontvangt de politie een bericht van een onbekende moordenaar, die beweert dat de beruchtste seriemoordenaar van Zweden onschuldig in de gevangenis zit.

TV Serie : The Truth Will Out (Det som göms i snö)

TV Serie : The Truth Will Out (Det som göms i snö)

Ik vind dit een hele goede serie. Het verhaal is erg goed geschreven, maar dat kan ook niet anders aangezien het gebaseerd is op waar gebeurde feiten. In de eerste aflevering ging de vertelling redelijk langzaam, maar daarna ging het tempo omhoog en is het lastig om te stoppen met kijken. De gekozen locaties zijn erg goed, de muziek is erg goed en de acteurs en actrices zijn ook erg goed. Dit is weer een typisch voorbeeld van hoe hoog de kwaliteit van series uit Scandinavië is.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...