Film : As in Heaven (2021)

Gisteren heb ik de film As in Heaven (2021) gezien. Deze film werd vertoond door het International Film Festival Rotterdam online op mijn eigen PC. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Flora Ofelia Hofmann Lindahl als Lise, Ida Cæcilie Rasmussen als Mor Anna, Palma Lindeburg Leth als Kusine Elsbet, Anna-Olivia Øster Coakley als Helga, Flora Augusta als Kusine Grethe, Kirsten Olesen als Klog Sine, Lisbet Dahl als Farmor, Stine Fischer Christensen als Faster Karen, Thure Lindhardt als Far Anders, Albert Rudbeck Lindhardt als Jens Peter, Emil Hornemann Juel als Kristian, Alfred Røssel Læsø als Hans, Ingrid Thunbo Ilskov als Hanne, Ida Hornemann Juel als Bodil en Villads Røygaard als Tomas.

Lise (Flora Ofelia Hofmann Lindahl) groeit eind negentiende eeuw op als oudste dochter van een Deense herenboer met een groot gezin. Lises hoogzwangere moeder staat op het punt te bevallen, in een huishouden waarin de Bijbel alle leefregels dicteert en bijgeloof krachtiger is dan vertrouwen in de wetenschap. Toch markeert Lises bestaan ook voorzichtig een nieuwe tijdsgeest: haar moeder streed ervoor dat Lise binnenkort als eerste meisje naar school mag. Maar als haar moeders bevalling een levensgevaarlijke blijkt, realiseert Lise zich hoe broos haar eigen toekomstplannen zijn.
IFFR.com

Film : As in Heaven (2021)

Film : As in Heaven (2021)

Ik vond dit een hele indrukwekkende film. De film geeft niet alleen een heel goed tijdsbeeld van hoe er eind negentiende eeuw geleefd werd op een boerderij in Denemarken, maar laat ook heel goed zien hoe zwaar het leven eigenlijk was voor een meisje. Verder laat de film ook heel goed zien dat in die tijd toekomstplannen nooit vast liggen en dat gebeurtenissen er voor kunnen zorgen dat het leven toch anders geleefd moet gaan worden. Hele goede acteurs en atrices maakten deze film compleet af.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...