Film : Samba (2014)

Gisteren heb ik de film Samba (2014) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Omar Sy als Samba Cissé, Charlotte Gainsbourg als Alice, Tahar Rahim als Walid dit Wilson, Izïa Higelin als Manu, Issaka Sawadogo als Jonas Karanoto, Hélène Vincent als Marcelle en Liya Kebede als Magali dite Gracieuse.

Samba Cissé (Omar Sy) is een Senegalese immigrant van het type twaalf ambachten dertien ongelukken, maar altijd positief ingesteld. Al tien jaar probeert hij deel uit te maken van de Franse maatschappij, maar zo lang zijn status niet legaal is zal dit niet gaan lukken. Samba komt tijdens zijn zoektocht naar erkenning in aanraking met de overspannen Alice (Charlotte Gainsbourg). Zij is afkomstig uit het hectische bedrijfsleven waardoor een fikse burn-out haar trof. Als vrijwilligster probeert ze tijdelijk immigranten verder te helpen, maar ze komt er al snel achter dat ze ook hier niet haar rust zal vinden. Deze nieuwe baan is eigenlijk net zo stressvol ook al zijn het nu geen gesjeesde zakenmannetjes, maar wanhopige immigranten met hun schrijnende verhalen die Alice opzadelen met hun ellende. Samba maakt een onuitwisbare indruk op de zakenvrouw, waardoor het schier onmogelijk wordt om werk en privé van elkaar te scheiden.
FilmTotaal.nl

Film : Samba (2014)

Film : Samba (2014)

Ik vond dit een hele goede film. Het verhaal is en blijft actueel en wordt zeer goed in beeld gebracht. Vooral de diverse scene’s waarin Samba Cissé bijna moet vechten voor een dag werk, zijn eigenlijk heel erg aangrijpend en daardoor krijg je wel veel meer begrip voor de hele immigranten kwestie.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...