Film : Ash is Purest White (2018)

Ik heb gisteren de film Ash is Purest White (2018) gezien. In deze film werden de hoofdrollen gespeeld door Tao Zhao als Qiao, Fan Liao als Bin, Yi´nan Diao, Xiaogang Feng, Casper Liang, Zheng Xu en Yibai Zhang.

Een potige gangsterfilm die zich ontpopt tot een liefdesverhaal in het China van nu.

In 2001 dreigt een mijnstad ten noordwesten van China een spookstad te worden. Hier woont de jonge Qiao (Tao Zhao), een keiharde vrouw die haar hart heeft verloren aan lokale bendebaas Bin (Fan Liao). Wanneer Bin in de val wordt gelokt door zijn vijanden, weet Qiao hem te redden door een illegaal vuurwapen af te vuren. Ze wordt veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Op het moment dat ze vrijkomt gaat ze direct weer op zoek naar Bin om hun oude leven te herpakken. Maar is alles nog wel zoals vroeger?
FilmTotaal.nl

Film : Ash is purest White (2018)

Film : Ash is purest White (2018)

Ik vind dit een hele goede film. Het verhaal is erg goed geschreven en wordt ook zeer goed uitgewerkt. De verschillende locaties zijn magnifiek, ze laten echt heel goed zien dat China hele mooie plekken heeft, maar ook plekken die er echt niet (meer) uitzien. Het is ook heel goed om te zien hoe de Chinese cultuur in beeld gebracht is. Ook wel leuk dat er in de film nog een klein beetje aandacht besteed wordt aan disco dansen, stijldansen en lijndansen. Dat heb ik mijn tijd ook wel leuk gevonden.

Ik ben lid van We Are Public, een platform voor cultuuroptimisten waar je voor niet veel geld onbeperkt toegang hebt tot de beste cultuur. Zij hebben een afspraak met Picl, het filmtheater maar dan thuis, waardoor je een selectie van films gratis online kan kijken. Ash is Purest White is al weer de vierde film die ik op deze manier bekeken heb. Op de pagina Picl staat het complete overzicht.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...