Film : Bastille Day (2016)

Gisteren heb ik samen met Danielle de film Bastille Day (2016) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Idris Elba als Sean Briar, Richard Madden als Michael Mason, Charlotte Le Bon als Zoe, Kelly Reilly als Kare Dacre, José Garcia als Victor Gamieux, Thierry Godard als Rafi Bertrand, Vincent Londez als Yannick Bertrand, Arieh Worthalter als Jean, Mohamed Makthoumi als Christophe, Théo Costa-Marini als Xavier, Jérôme Gaspard als Yves, Ismaël Sy Savané als Serge, James Stewart als Henri, James Cox als Pierre en James Harris als Marcel.

Michael Mason (Richard Madden) is een Amerikaanse zakkenroller die in Parijs woont. Op een dag steelt hij een tas met daarin iets meer dan enkel een portemonnee, een bom. Vervolgens wordt hij door CIA-agent Sean Briar (Idris Elba) op de hielen gezeten. De agent ontdekt echter al snel dat de onwetende Mason louter een pion is in een groter schaakspel van de terroristen. Tegen de bevelen van zijn meerderen in rekruteert Briar de zakkenroller en samen hebben ze minder dan 24 uur de tijd om een immense samenzwering bloot te leggen. Het ziet er namelijk naar uit dat de autoriteiten ook een vinger in de pap hebben. Het ongebruikelijke duo zal het vertrouwen in elkaar moeten vergroten om de gezamenlijke vijand uit te schakelen.
FilmTotaal.nl

Film : Bastille Day (2016)

Film : Bastille Day (2016)

Ik vond dit wel een redelijke film. Het verhaal was niet super sterk, maar sommige van de actie scene’s maakte toch wel iets goed. De begin scene was naar mijn smaak over-the-top qua naaktheid, dat had ook anders gekund. En het was uiteraard jammer dat de hoofd verhaallijn gaat over het feit dat de Amerikanen (de CIA) denken dat zij beter zijn dan de Franse geheime dienst. Het was dan ook een typisch Amerikaanse film.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...