Boek : Gaby Rasters – Hou me vast zoals ik was

Gisteren heb ik het boek “Hou me vast zoals ik was” uit gelezen. Dit boek is geschreven door Gaby Rasters.

Gebaseerd op ware gebeurtenissen in het leven van de auteur

Een confronterende statistiek: een op de zeven vrouwen krijgt borstkanker

De vrolijke Jasmijn staat midden in het leven, net als haar zes vriendinnen. Ze delen lief, leed en de grote vragen met elkaar. Carrière, mannen, kinderwens: alles kan besproken worden bij een lekker taartje of een groot glas witte wijn. Geen van hen wil echt volwassen worden, maar als Jasmijn slecht nieuws krijgt, komt alles in een heel ander licht te staan: ze heeft borstkanker.

Na een borstamputatie en chemo probeert Jasmijn het leven weer op te pakken, maar haar oude energie lijkt ze maar niet terug te vinden. Gelukkig heeft ze veel steun aan haar vriendinnen, die ze via appjes op de hoogte houdt, met wie ze taartjes eet wanneer de controles goed zijn, en die de bruiloft met haar geliefde Ralf tot een extra bijzondere, intense dag maken. Maar net als ze zich veilig begint te wanen, vier jaar na de eerste diagnose, ontploft er een bom in haar leven. Ze is opnieuw ziek, en dit keer is er weinig reden tot optimisme.

Boek : Gaby Rasters - Hou me vast zoals ik was

Boek : Gaby Rasters – Hou me vast zoals ik was

Na het lezen van “Nooit meer bang“, “Hemelse modder” en “Timur” heb ik dus nu “Hou me vast zoals ik was” gelezen.

Het boek is heel erg goed geschreven. Je wordt vanzelf meegezogen in de maalstroom van gebeurtenissen die de hoofpersoon Jasmijn overkomen. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik af en toe behoorlijk wat tranen heb gelaten.

Ik vind Gaby Rasters een goede schrijfster omdat zij in de vier boeken die ik gelezen heb, over vier heel verschillende onderwerpen geschreven heeft. Haar stijl is aan de ene kant luchtig, maar aan de andere kant toch ook doorspekt met heel veel informatie zonder dat het te veel wordt.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...