Film : Bergman Island (2021)

Gisteren heb ik de film Bergman Island (2021) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Vickey Krieps als Chris, Tim Roth als Tony, Grace Delrue als June, Mia Wasikowska als Amy, Anders Danielsen Lie als Joseph, Hampus Nordenson als Hampus, Clara Strauch als Nicolette, Melinda Kinnaman als Berit, Joel Spira als Jonas, Theodor Abreu als Jonas’ Bestman, Stig Björkman als Stig, Magnus Almqvist als Projectionist, Lily Taieb als Tony’s film, Molly Bring Uddén als Hostess en Eva Mandorff als Fan.

Het Amerikaanse stel Chris (Vickey Krieps) en Tony (Tim Roth) werken beiden aan een script voor een nieuwe film. Ze besluiten een zomer lang op werkvakantie richting het Zweedse eiland Fårö te gaan. Een heilige plek voor filmliefhebbers, aangezien de legendarische filmregisseur Ingmar Bergman op het eiland woonde en werkte. Het koppel hoopt op die iconische plek inspiratie te vinden voor hun nieuwe projecten. Terwijl de zomer voorbijgaat en hun scripts vorderen, verandert de dynamiek tussen Chris en Tony en vervagen de lijnen tussen fictie en realiteit te midden van het wilde landschap.
FilmTotaal.nl

Film : Bergman Island (2021)

Film : Bergman Island (2021)

Ik vond dit een goede film. Het verhaal is goed bedacht en wordt goed uitgewerkt middels perfect gekozen locaties, hele goede muziek en goede acteurs en actrices. Op een gegeven moment komt er een film in de film en dat is ook heel erg goed gedaan. Dit is nu een voorbeeld film waarom ik vriend van het Filmhuis Cameo Zoetermeer ben geworden.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...