Film : Transcendence (2014)

Gisteren heb ik de film Transcendence (2014) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Johnny Depp als Will Caster, Rebecca Hall als Evelyn Caster, Paul Bettany als Max Waters, Cillian Murphy als Agent Buchanan, Kate Mara als Bree, Cole Hauser als Colonel Stevens, Morgan Freeman als Joseph Tagger, Clifton Collins Jr. als Martin, Cory Hardrict als Joel Edmund, Falk Hentschel als Bob, Josh Stewart als Paul, Luce Rains als Roger, Fernando Cheng als Heng, Steven Liu als Chiu en Xander Berkeley als Dr. Thomas Casey.

Drie wetenschappers, Max (Paul Bettany) en het getrouwde koppel Will (Johnny Depp) en Evelyn (Rebecca Hall), hebben een programmacode ontwikkeld voor ’s werelds eerste zelfbewuste computer. Een groep terroristen vermoordt Will en Evelyn upload vervolgens zijn brein in het testmodel van de supercomputer. Hoewel ze eerst denkt dat het experiment is mislukt, reageert Will plotseling in computervorm …
FilmTotaal.nl

Film : Transcendence (2014)

Film : Transcendence (2014)

Ik vind dit een hele goede film en wel om een aantal redenen.

Reden 1:
Het gaat heel erg over computers en hoe deze eventueel zelfbewust te maken zijn. Dit is een onderwerp dat ook mij erg interesseert. Ik werk dagelijks met computers en ben dan ook benieuwd wat ze nog meer kunnen dan wat wij mensen er nu mee doen.

Reden 2:
Het verhaal is erg goed en wordt briljant weergegeven door hele fraaie scene’s in de woestijn waar werkelijk een zee van zonneenergie collectoren opgesteld staat. Verder zijn ook de scene’s van het laboratorium erg fraai gemaakt en zijn de special effects erg goed.

Reden 3:
Ik vind Johnny Depp een hele goede acteur. Hij kan moeiteloos wisselen van hele serieuze rollen als Will Caster in Transcendence, naar Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. Fantastisch gewoon.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...