Film : Cinema Paradiso (1988)

Gisteren heb ik de film Cinema Paradiso (1988) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Salvatore Cascio als Salvatore ‘Totò’ Di Vita – Child, Marco Leonardi als Salvatore ‘Totò’ Di Vita – Teenager, Jacques Perrin als Salvatore ‘Totò’ Di Vita – Adult, Antonella Attill als Maria Di Vita – Younger, Pupella Maggio als Maria Di Vita – Older, Agnese Nano als Elena Mendola, Brigitte Fossey als https://www.imdb.com/title/tt0095765/characters/nm0287637Elena Mendola – Adult, Leopoldo Trieste als Father Adelfio, Philippe Noiret als Alfredo, Enzo Cannavale als Spaccafico, Isa Danieli als Anna, Leo Gullotta als Usher, Tano Cimarosa als Blacksmith, Nicola Di Pinto als Village Idiot en Roberta Lena als Lia.

Het leven van Salvatore (Salvatore Cascio, Marco Leonardi, Jacques Perrin) staat al sinds erg jonge leeftijd in het teken van films. Hij verlaat zijn geboorteplaats op Sicilië en keert pas dertig jaar later terug vanwege het overlijden van een oude vriend (Philippe Noiret). Veel dingen zijn verandert, maar andere dingen blijven altijd hetzelfde.
FilmTotaal.nl

Film : Cinema Paradiso (1988)

Film : Cinema Paradiso (1988)

Ik vind dit een hele goede film. Het verhaal is erg goed en wordt zeer uitgewerkt. Wat ik vooral heel erg goed vind is het contrast tussen het dorp in de verleden tijd en het dorp in het heden. Dat is heel erg goed in beeld gebracht. Ook de drie acteurs die Salvatore ‘Toto’ Di Vita tot leven brengen zijn zeer goed. Zowel het jongetje, als de tiener als de volwassene.

Voor liefhebbers van echte films is dit echt een must see.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...