Film : Flickering Lights (2000)

Ik heb gisteren de film Flickering Lights (Blinkende lygter) (2000) gezien. In deze film werden de hoofdrollen gespeeld door Søren Pilmark als Torkild, Ulrich Thomsen als Peter, Mads Mikkelsen als Arne, Nikolaj Lie Kaas als Stefan, Sofie Gråbøl als Hanne, Iben Hjejle als Therese, Frits Helmuth als Carl, Ole Thestrup als Alfred Jæger, Peter Andersson als Færingen en Niels Anders Thorn als William.

‘Flickering Lights’ (‘Blinkende lygter’) is niet voor de tere zieltjes geschikt in elk geval. Hoewel het op zich met de hoeveelheid geweld nog wel meevalt, zitten er een paar onaangename scènes in de film, vooral voor de dierenvrienden onder ons. Eekhoorntjes, koeien en diverse bosbewoners worden het slachtoffer van de schietgrage vrienden en de jager waar ze mee bevriend mee raken. Maar wie wel in is voor een flinke portie inktzware humor en politiek-incorrecte acties, zal aan de film veel lol beleven.
Cinemagazine.nl

Film : Flickering Lights (2000)

Film : Flickering Lights (2000)

Ik vind dit een aardige film. Het verhaal is opgebouwd met scene’s in het heden en terugblikken per hoofdrolspeler naar zijn jeugd. Als oplettende kijker zie ik dan in alle terugblikken hetzelfde soort ramen terug en dat vind ik leuk.

Leuk is ook dat een flink aantal van de hoofdrolspelers later in andere Scandinavische series of films te zien waren:
Søren Pilmark in de TV Serie Below The Surface.
Ulrich Thomsen als Erik in de Film Kollektivet.
Mads Mikkelsen als Lucas in de Film Jagten.
Nikolaj Lie Kaas in de TV Serie The Killing.
Sofie Gråbøl als Sarah Lund in de TV Serie The Killing.
Iben Hjejle als Dicte Svendsen in de TV Serie Dicte.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...