Film : Clouds of Sils Maria (2014)

Gisteravond heb ik de film Clouds of Sils Maria (2014) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Juliette Binoche als Maria Enders, Kristen Stewart als Valentine, Chloë Grace Moretz als Jo-Ann Ellis, Lars Eidinger als Klaus Diesterweg, Johnny Flynn als Christopher Giles, Angela Winkler als Rosa Melchior, Hanss Zischler als Henryk Wald, Nora von Waldstätten als Actress in Sci-fi Movie, Brady Corbet als Piers Roaldson, Aljoscha Stadelmann als Urs Kobler, Claire Tran als Maria’s London Assistant, Stuart Manashil als Maria’s Agent, Peter Farkas als Journalist in Zürich, Ben Posener als Journalist in London en Ricardia Bramley als Talk Show Host.

In Clouds of Sils Maria overkomt de populaire actrice Maria Enders (Juliette Binoche) iets wat een aantal oudere acteurs en actrices wel eens overkomt: ze krijgt een van de twee hoofdrollen aangeboden in een nieuwe uitvoering van het toneelstuk waar ze twintig jaar geleden mee doorbrak. Ditmaal echter niet de rol van de jonge aantrekkelijke assistente die haar bazin verleidt, maar die van de gefrustreerde oudere vrouw die zich door de affaire tot zelfmoord laat drijven. Maria staat aanvankelijk afwijzend tegenover het plan, maar besluit de rol uiteindelijk toch te accepteren uit eerbied voor de onlangs overleden schrijver van het originele stuk. Ze waren namelijk goed bevriend en in zekere zin heeft ze haar carrière aan het toneelstuk te danken.
FilmTotaal.nl

Film : Clouds of Sils Maria (2014)

Film : Clouds of Sils Maria (2014)

Ik vind dit een hele goede film. Het verhaal is erg goed geschreven en wordt zeer goed uitgewerkt. Heel goed gekozen locties, hele goede acteurs en actrices en goede muziek maken deze film fijn om naar te kijken. Verder is vooral het spel van Kristen Stewart echt heel erg goed en draagt zij, wat mij betreft dan, een heel groot gedeelte van deze film.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...