Film : Dark Waters (2019)

Gisteren heb ik de film Dark Waters (2019) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Mark Ruffalo als Rob Bilott, Anne Hathaway als Sarah Barlage Bilott, Tim Robbins als Tom Terp, Bill Pullman als Harry Dietzler, Bill Camp als Wilbur Tennant, Victor Garber als Phil Donnelly, Mare Winningham als Darlene Kiger, William Jackson Harper als James Ross, Louisa Krause als Carla Pfeiffer, Kevin Crowley als Larry Winter, Bruce Cromer als Kim Burke, Denise Dal Vera als Sandra Tennant, Richard Hagerman als Joe Kiger, Abi Van Andel als Kathleen Welch en John Newberg als Dr. Gillespie.

Dark Waters vertelt het waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott (Mark Ruffalo) die net partner is geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemie bedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veilig gesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemie concern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht tegen het chemie concern, waarbij hij niet alleen zijn carrière en reputatie op het spel zet, maar ook zijn relatie met zijn vrouw Sarah (Anne Hathaway) en zijn eigen gezondheid zwaar op de proef stelt.
FilmTotaal.nl

Film : Dark Waters (2019)

Film : Dark Waters (2019)

Wat een aangrijpende film is dit. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en wordt heel erg goed verteld middels hele goede locaties, hele goede acteurs en actrices en veel props uit de verschillende jaren waarin de film speelt. Wel leuk dat veel van de echte hoofdrolspelers van het drama een cameo hebben gekregen in de film.

Het is elke weer schrikken wat voor een invloed grote bedrijven hebben op overheden en daardoor bijna als onaantastbaar worden. Deze film laat zien dat met vasthoudenheid, vastberadenheid wel degelijk een grote firma aangeklaagd kan worden. Het was niet makkelijk, maar uiteindelijk is het gelukt.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...