Film : Parasite (2019)

Gisteren heb ik de film Parasite (2019) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Kang-ho Song als Ki Taek, Sun-kyun Lee als Dong Ik, Yeo-jeong Jo als Yeon Kyo, Woo-sik Choi als Ki Woo, So-dam Park als Ki Jung, Jeong-eun Lee als Moon Gwang, Hye-jin Jang als Chung Sook, Myeong-hoon Park als Geun Se, Ji-so Jung als Da Hye, Hyun-jun Jung als Da Song, Keun-rok Park als Driver Yoon, Jeong Esuz als CEO of Pizza Place, Jo Jae-Myeong als Brother of CEO of Pizza Place, als Neighbor en Kim Guy Baek als Drunk Person 1.

De werkloze Ki Taek (Kang-ho Song) en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.
FilmTotaal.nl

Film : Parasite (2019)

Film : Parasite (2019)

Ik vind dit een hele goede film. Het verhaal is goed bedacht en wordt vlot verteld middels niet te lange scene’s, die uitblinken in goed gekozen locaties, goede muziek en goede acteurs en actrices. Het idee achter de film is niet gek en wordt leuk verwerkt. Op driekwart van de film zijn een aantal scene’s die eigenlijk niet in de film passen, maar die wel het verhaal beter uitdiepen. In mijn optiek hadden de scene’s wel iets minder kunnen zijn, maar dat is helaas niet zo.

Al met al wel een goede film dus.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...