Film : Mijn beste vriendin Anne Frank (2021)

Gisteren heb ik de film Mijn beste vriendin Anne Frank (2021) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Josephine Arendsen als Hannah, Aiko Beemsterboer als Anne, Björn Freiberg als Officer Bruno, Hans Peterson als Driver Heinz, Roeland Fernhout als Vader Goslar, Lottie Hellingman als Moeder Goslar, Zsolt Trill als Fritz, Stefan de Walle als Vader Frank, Aidinbeats als John, Adél Jordán als Mária, Carmen van Zantwijk als Coco, Teun Stokkel als Kees, Tünde Szalontay als Éva, Florien Ferdinandus als Sanne en Veerle Peters als Margot Frank.

Hannah (Josephine Arendsen) en Anne (Aiko Beemsterboer) zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting tussen de twee meisjes in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De moedige Hannah zet haar leven op het spel in de hoop haar sterk verzwakte vriendin te helpen.
FilmTotaal.nl

Film : Mijn beste vriendin Anne Frank (2021)

Film : Mijn beste vriendin Anne Frank (2021)

Wat een indrukwekkende film is dit zeg. Het verhaal van Anne Frank mag bij iedereen bekend zijn, maar nu zie je hoe Anne Frank was voordat ze onderdook in het Achterhuis. En dat alles door de ogen van haar beste vriendin Hannah. Vooral de scene’s in kamp Bergen Belsen vond ik heel aangrijpend.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...